Minden, ami szívből jön

Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.)

Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.)

ikrek.jpg

Ahogy az asztró állásokat bámultam és néztem, mit is írjak Nektek, egy kérdés jutott eszembe: hogyan hozd ki a legtöbbet az Ikrek hónapból? Vagy azt is mondhatnám, hogyan hozd ki a legtöbbet magadból ebből a hónapban. Merthogy az Ikrek kétpólusú, kettőt akar, két dolgot csinál egyszerre (vagy még többet), van benne sok mozgás, leginkább légiesség. És akkor az jutott eszembe, ha az Ikrek a légiességről szól, legyen a hónap mottója a felszabadultság. Na akkor lessük csak meg, hogyan érheted ezt el:

Ez a hónap sokkal visszafogottabb, mint az elmúlt időszak ultrabrutál, pörgős, pisilni sincs időm napjai, hetei. A 2019-2020-ra kiterjedő mélyreható változás időszakának pihenő fázisa. Nem valószínű, hogy a látványos cselekedeteidet ebben az időszakban hajtod végre, azok inkább a tavasz elejére-lözepére estek. Levegővétel, átgondolás, tudatosítás-ez jöhet most. Gondold végig, lehet, hogy egy-egy helyzetre már máshogy reagálsz, mint akár 2-3 hónapja. Máshogy gondolod és ezért máshogy is állsz hozzá, sokkal rugalmasabban. Könnyedén elérhet az érzés: mi a túrót görcsöltem én ezen ennyit, hisz ezt sokkal lazábban is lehet. És ez a lazább attitűd természetesnek hat, pedig nem sokkal ezelőtt még milyen távolinak tűnt! De ez egy olyan dolog, ami mindig is megvolt benned, csak kellett idő, tapasztalás, hogy felszínre tudd hozni. Szóval örülj neki és máris itt a fent említett felszabadultság!:)

Figyelj oda a testedre is, mozogj, mozogj, mozogj! A felszabadultságot a tested olajozott működése is hozza, az ókori okosokat tudom idézni: ép testben ép lélek. Jöhetnek kreatív gondolatok a hónapban, de lehet, hogy most sok felé van a figyelmed, viszont mind a megvalósításhoz, mind a fókuszáltsághoz kell az, hogy a határaidat máshogy definiáld. Ahogy tornázol, mondjuk nyújtasz, egy idő után sokkal lejjebb/ előrébb tudsz jönni. Megváltozik a tested határa, a fizikai határ. És megváltozik a szellemi-lelki határ is azzal, hogy másképp, rugalmasabban tudsz reagálni történésekre. Valahogy úgy tudnám leírni az időszakot: tágulás, nagyobb tér, kiterjedés. Jobban észreveheted a lehetőségeid, már nem gondolkodsz szűk keretek között, megengeded magadnak a "jé, ez is van és így is lehet" felismerést!

Az Ikrek hónap második felében, tehát már júniusban, ez a felszabadulás érezhetővé válhat az érzelemek területén, az otthonodban vagy minden olyannál, ami számodra az otthonosság érzetét adja. A felszabadultság érzetét még nagyban segítik a légzőgyakorlatok, ill. ha mered felvállalni, kimondani a gondolataid, érzéseid (akár otthon, akár máshol).

Ez a hónap tehát sok munka után pici megpihenés, hogy aztán újra belendülhessenek a dolgok. De ha az eddigi akadályokat jól vetted, akkor a következő etapot már egészen más szellemiségben éled meg. Hátterben "a gép forog", Te pedig mint alkotó, pihenj!

Ha kérdésed van: parvypatricia.com/kapcsolat

(Kép: maxinfo.hu)

 

Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.) Tovább
Klímaváltozás asztrológiai szemmel

Klímaváltozás asztrológiai szemmel

fold.jpg

Jónéhány éve felmerült a klímaváltozás kérdése, különböző hangsúlyokkal, különböző érdekcsoportok szemszögéből. Az utóbbi időszakban erősödött meg az ún. Extinction Rebellion (Lázadás a kihalás ellen) mozgalom, ami mára már Magyarországot is elérte. A napokban azt kérdezte egy barátom, vajon mi látszik ebből asztrológiailag? Nos, a válaszom, hogy egyértelműen látszanak dolgok, de a végkifejletet nem tudom megmondani, mert az asztrológia mindig meghagyja a szabad akaratot. Azaz, hogy mit cselekszünk, hogyan reagálunk.

Két hónapja indult el markánsabban az a folyamat, ami a természet, a termőföld, az időjárás átalakulását jelzi. De hangsúlyozom, ez egy folyamat, ami most asztrológiailag látszik az az egyértelmű jel: történik. És ezzel a történikkel már nem tudunk mit csinálni, csak a válaszainkban válogathatunk. Ez a markáns jelzés 7 évig tart, ebben a 7 évben bizonyos dolgok teljesen megváltoznak. Ami biztos, valami újhoz kell hozzászoknunk, alkalmazkodnunk a túlélés érdekében és bizony a gondolkodásunkon sem árt ezen változtani. Ez az állás a merevséget is fel kívánja lazítani, amikor megszokásból, tradícióból valamilyen mondatot csak oda dobunk, vagy megszokott módon viselkedünk. És igen, a tradíció maga és a társadalmi (meg)szokások is változhatnak, frissülhetnek, új gondolatok, új tézisek törhetnek elő. Minél merevebb gondolkodású valaki, annál nehezebb lesz neki. Ebben a helyzetben, aki nem rugalmas, az krízisen mehet át. Fel kell lazítanunk korábbi szokásainkat is, de ennek mindenképp előszobája a gondolataink rugalmassá tétele. Vagy inkább úgy mondom, légy befogadó az újra, a másra, az eltérőre. A rugalmasság most az életbenmaradás feltétele.

És hogy miért most erősödtek meg a mozgalmak klímaváltozás ügyben? Korábbi postjaimban már olvashattatok róla, hogy 2019-2020 időszaka rendszerek változását hozhatja el. Ebben benne vannak a kormányok, igazságszolgáltatás, társadalmi rend kérdése. Elég ha Magyarországra, vagy épp a brexitre gondolunk. Ebben a 2 évben nagyon erőteljes mély változás zajlik a fent említett területeken, de alapvetően a rend területén. Viszont az ilyen kérdésekben általában van ellenállás, a régi rend hívei feszülnek ellen és ennek csatározását követhetjük nyomon. A régi rend hívei az átalakulást veszteségként, halálélményként élhetik meg. De ez ugyanúgy megjelenik a személyes életünkben, minél inkább ragaszkodunk ahhoz, aminek már vége, annál jobban fáj, amikor megy. Mert megy. Viszont újra hangsúlyozom, a válaszaink, a reakciónk mi válogatjuk meg. Tudnunk kell, hogy a régi távozásával mindig jön egy új. Ha tiszta úton járunk, ez az új milliószor gyümölcsözőbb lesz a korábbinál, aki pedig más utat választ, nos annak nem lesz könnyű és akkor egész finoman fogalmaztam.

A klímaváltozással kapcsolatos tüntetések betagozódnak a régi rend megváltozásába. Új válaszokat akarunk-mondják, hathatós cselekedeket és azonnal! Az új rendbe ugyanis nem fér bele a sumákolás, a csúsztatás, a halogatás. Lesznek ugyan, akik csitítgatnak minket vagy a tüntetőket, hogy ez nem is akkora nagy dolog, ill. hogy ezt nem így kell megoldani, de nem fogják tudni visszafojtani őket, mert az új felülkerekedik a régin. A módszerekről persze lehet beszélni hosszasan, de az biztos, ahogy eddig csináltuk, az már nem működik tovább. Ez az egész kérdés már itt van személyes életünkben. Észrevetted például, hogy a májusi orgona évek óta már áprilisban virágzik? Hogy a nyárfa szöszös kis virága június helyett már áprilisban ellepte az utcákat? Érzékelted, hogy pénteken 29 fok, szombaton 18? Egyre jobban bekúszik saját, személyes életünkbe a kérdés. Te hogyan reagálsz? Mit teszel?

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach (Életvezetési tanácsadó)

www.parvypatricia.com

(Kép: elte.hu)

Klímaváltozás asztrológiai szemmel Tovább
Önismeret, önelfogadás két régi jó barátnő szemével. Dia&Patrícia.

Önismeret, önelfogadás két régi jó barátnő szemével. Dia&Patrícia.

Önismeret-önelfogadás-felvállalás. Erről beszélget két jó barátnő, Andri Diána és Párvy Patrícia közel negyed évszázados ismeretséggel. Dia kommunikációs szakember, a Merj őszülni közösségi oldalak alapítója. Patrícia Életvezetési tanácsadó, mozgást oktat, terápiát, konzultációt és előadásokat is tart.

hercegasszony_diaval.jpg

Tavaly nyáron, Patrícia és Dia (j-b)

Dia: amikor megcsináltam a Merj őszülni oldalt és belevágtam ebbe a folyamatba, azzal párhuzamosan te indítottál a másik irányból, hogy miként fordítsuk vissza az őszülést. Miként térhet vissza újra az eredeti hajszín, ha feltárjuk a mögötte lévő érzelmi okokat, írtad egy posztban. Akkor ezen elgondolkodtam és egyértelműen éreztem, én már nem akarom se titkolni, se eltüntetni az ősz szálaimat. Sokkal inkább azt szeretném, hogy a női ősz hajnak átalakuljon a negatív megítélése és helyet kaphasson a szép, elegáns kategóriában. Most már azt érzem, hogy megtanultam értékelni ezeket a szálakat és amikor belenézek a tükörbe, akkor ez egyfajta visszacsatolás.

Patrícia: Visszacsatolás az önelfogadásodról vagy az érettségedről?

Dia: Mindkettő. Ugyanúgy, mint mindenki más, én is átmentem nehéz helyzeteken, aminek megvan a lenyomata és ez így teljesen rendben is van. Ezek az élmények hozzám tartoznak, ahogy az ősz szálak is, hozzáadtak az érettségemhez. Megtanultam elfogadni az őket és már nem, mint gyengeség vagy mint hiba tekintek rájuk, amiket el kéne takarni.

Patrícia: Amikor gyengeségként vagy hibaként beszélsz róla, nekem nem feltétlen ez jött az ősz hajszál kapcsán, hanem ami mögötte van. Az ősz hajszálaimat érzelmi traumák által szereztem, ezeket az érzelmi traumákat akartam helyre tenni, feldolgozni úgy, hogy könnyedén mehessek tovább. Tehát nem az őszülés volt a fókuszban, hanem a háttere, az érzelmi helyzetek, amik őszüléshez vezetettek. De szerintem lehet mindkettő járható, önelfogadási út, én például vörös hajjal érzem magam önazonosnak.

Dia: Igen, abszolút megélhetjük ezt festett vagy őszülő hajjal, szerintem a lényeg, hogy legyen alternatíva.

Patrícia: Igen, ezzel nagyon egyet értek. Ami még eszembe jutott, hogy az elmúlt évtizedekben egymással párhuzamosan, ugyanakkor egymással szembemenő két irányzat erősödött meg: egyrészt, légy önmagad, fogadd el önmagad. Másrészt, légy vékony, legyen trendi a külsőd, ilyen a hajad, olyan a ruhád. Így ezt az egész kérdést, önelfogadást és akár az ősz haj kérdést -gondoljunk csak a temérdek hajfestékre- a mostani világunk sokkal jobban reflektorfénybe helyezte. A két irányzatnak pedig sokszor teljesen ellentétes az üzenete.

Dia: Ez igaz és a közösségi média megjelenése erre rá is erősített, viszont pont ez teremtette meg a lehetőséget, hogy megmutatkozhassanak az ettől eltérő alternatívák és széles kört érhessenek el.

Patrícia: Igen és egy másik nézőpont lehet, hogy amit gyengeségként hívunk, azt képesek vagyunk előnyünkre fordítani.

Dia: Nekem ebben a legjobb példám a konfliktuskezelésem, korábban sokkal inkább konfliktuskerülő voltam. Nehéz volt az ilyen helyzetekbe beleállnom, mert tévesen azt gondoltam, ilyenkor nem szeretnek. Amikor pedig már meg tudtam fogalmazni, hogy mivel nem értek egyet és képes lettem nemet mondani, akkor kiderült, annyira becsomagoltam, olyan diplomatikus voltam, hogy azt rajtam kívül senki nem értette. Hosszú évekbe telt, mire elfogadtam, a konfliktus az életünk természetes része és ebből sokat tudunk tanulni.

Patrícia: Ez jó, én meg a másik végletről jövök. Simán ki tudtam mondani, hogy nem, vagy hogy mást gondolok, de néha olyan nyersen…És ilyenkor lehet, hogy igazam volt, de a stílusommal voltak bajok. A másik pedig, hogy a konfliktus nem biztos, hogy egy negatív elem. Ha onnan nézzük, hogy tudunk belőle tanulni, amit mondasz is, ha rávilágít valamire, akkor eljutottunk oda, hogy a gyengeségből csináltunk valami előrevivőt.

Dia: Igen, és a másik véleménye tágíthatja a látásmódunkat. Persze azt sem árt megtanulni, hogy milyen konfliktusokba érdemes belemenni és milyen módon kezeljük a szituációt. Ebben szerintem már a mi generációnk sokkal jobban áll, mint a szüleinké. Ráadásul a multinacionális környezet, ahol hosszú évekig dolgoztam, segített ebben a sok tréninggel, képzésekkel.

dia_szulinap_25_jav.jpg

Több, mint 10 éve

Patrícia: Ahhoz viszont, hogy ide eljuthassunk, végig kell menni lépcsőkön, én legalább is 30 után kezdtem el érezni, hogy okés vagyok magammal. Emlékszem, hogy a gimnáziumban nem találtam a helyem és tudom, sokan vannak ezzel így, de engem önismeretre sarkallt. Azt éreztem sokszor, hogy különc vagyok és aztán megtalált az asztrológia, amivel ma már kezelek, de akkor még csak azt akartam tudni, mégis ki vagyok én.

Dia: Nálam a tanárszak indított be dolgokat. Tanultunk pszichológiát és ha személyiségtípusokról, a személyiség változásáról kérdeznek, az mai is előttem van, pont ahogy tanultuk. Sokat segítettek az említett tréningek, az, hogy otthon a párommal hasonló nyelvet beszélünk, és aztán az élethelyzeteimben egyre tudatosabb lettem. Öt olyan nehéz helyzet volt, ami meghozta az ősz hajszálakat, ebből négy még arról szólt, hogy csinálom, mert csinálnom kell. Az ötödikben viszont már sokkal tudatosabbá váltam és arra is ráeszméltem, ezek a helyzetek teljesen általánosak (mint például a mozaikcsalád alakulása, közeli hozzátartozók halálesete), bárkivel megtörténhet és meg is történik. Ettől én nem vagyok különleges.

Patrícia: Nem is a helyzettől leszünk különlegesek, vagy mások, hanem ahogy reagálunk rá.

Dia: Én ezt úgy fogalmaznám, hogy vannak, akik hasonlóképpen reagálnak egy adott értékrendszer szerint.

Patrícia: Nekem erről az jutott eszembe, hogy mennyire akarod jól érezni magad az életben. Elfogadod, hogy jön egy nehézség, hogy bizonyos szituációkba bele kell állni. Fejlődsz is akár általa, de nem engeded, hogy a mélybe rántson végleg.

Dia: Nálam a legutóbbi nehézség, egy közeli rokon betegsége és halála segített abban, hogy végiggondoljam, jó-e ahogy most élek, tetszik-e vagy esetleg akarok változtatni.

Patrícia: Az önismeretben, a tudatosságban és az elfogadásban megvan a változtatás lehetősége. Sőt, az önbecsülésben! Tudom ki vagyok, mik a képességeim, mit szeretnék elérni és ezért teszek is. Mert sokan megállnak ott, hogy valami úgy ahogy elfogadható, nem a teljesség, de azért nem is annyira rossz. Ha nemcsak az Instagram boldogságról beszélünk, hanem a valódiról, akkor szerintem ezek a tényezők kellenek hozzá.

Dia: Viszont vannak élethelyzetek, amikor sokkal nehezebb változtatni, amikor például évtizedek óta bele vagy ragadva egy helyzetbe vagy amikor már mások függnek tőled.

Patrícia: Ez igaz, de habitus kérdése is. Akinek a teljesség a cél, az a hiányt nem fogja eltűrni sokáig. Igaz, hogy amikor én nagy lépéseket tettem, nem kellett három gyerekről gondoskodnom, csak magamat vagy esetleg a páromat figyeltem. Viszont azt is tudom, hogy ilyen a habitusom és épp ezért tudok a terápiákkal támaszt adni. Egy terápiába csak akkor jön el az ember, ha már „szorít a cipő”, ha változtatni akar. Az ilyen embernek pedig lehet segíteni, lehet, hogy csak egy kis mankó kell neki és aztán képes továbblépni. 

Dia: Nekem azt is fel kellett ismerni, hogy a mindennapokban vannak küzdelmek, akár csak az, hogy gyerekek mellett miként osztod be az idődet. De a kérdés, hogy mi az, amivel megbarátkozol. Voltak olyan munkahelyek, ahol a napi küzdelmeket már egy idő után nyűgnek éreztem, azok a napi teendők, amik korábban motiváltak, már nehézségnek éltem meg. Épp ezért fontos, hogy amivel hosszútávon foglalkozunk, annak a küzdelmeit örömmel csináljuk.

Patrícia: Nekem a küzdelem szó picit erős, sokkal inkább szeretem a kihívást. De persze, ilyenek nekem is vannak. A napokban tette fel egy ismerős a kérdést, áruljam már el, mitől hasítok ennyire. A kérdése nagyon jól esett, de azért nekem is vannak nehezebb pillanataim, nekem is jönnek néha kérdések, félelmek, akárcsak egy olyan eseménynél, amit korábban még nem csináltam, nem szerveztem. De az is igaz, hogy tényleg örömmel csinálom és be kell valljam, valójában magam állítom fel ezeket a kihívásokat, pont a fejlődésem érdekében.

Dia: Most nagyon abban az időszakban vagyok, hogy az eddigi tudásomat kamatoztatva, engedem, hogy jöjjenek a dolgok. Engedem, hogy megtaláljon, amit szívből csinálok. Megvoltak a lépések, mire ide eljutottam.

Patrícia: Nagyon értelek és az jutott eszembe, ez mennyire nyugalmas érzés. Az egész önelfogadás az, amikor már nem harcolsz senki ellen, nem akarsz játszani, csak adod magad, úgy, ahogy vagy és ez az életed minden területére kihat.

www.parvypatricia.com

 

 

Önismeret, önelfogadás két régi jó barátnő szemével. Dia&Patrícia. Tovább
Bika hava- csúcs vagy zuhanás? (április 20- május 21.)

Bika hava- csúcs vagy zuhanás? (április 20- május 21.)

bika.jpg

Két karmikus bolygó találkozására kerül sor ebben a hónapban, amelyek már hónapok óta közelednek. Kicsit olyan, mint a mondás "kerülgeti a forró kását". Mert valóban, az egyik bolygó olyan, mint a forró kása, ha túl forrón eszed, megégethet, viszont ha túl hidegen, akkor borzasztó az íze. Meg kell találni azt a pillanatot, amikor kedvező hőmérsékletű és élvezheted tápláló hatását. De igazából a kérdés az, hogy megengeded-e magadnak ezt a táplálást és ha már kaja példa, akkor lehet, hogy ez a kása olyan, amit még sose kóstoltál. Lehet, hogy ott van benned a kérdőjel, finom lesz, ízlik majd? Na de mit választasz, megkóstolod vagy azt mondod, jaj, hát nem, inkább maradok a jól bevált ételeknél.

Dönthetsz így, a lehetőség adott, viszont el kell mondanom, ez most az aki mer, az nyer időszaka, kimondottan az április 20. körüli napok. Valamit indíts el, indíts be, csinálj valami újat, valami szokatlant, olyat, amit még eddig nem próbáltál! Hogy félsz? Tök jó, hogy félsz, ebből is látszik, ember vagy a javából, érzésekkel, ösztönökkel, gondolatokkal. Nem, itt most nem mondok ilyet, győzd le a félelmeket, nem kell semmit legyőzni, hanem LÉGY ÚJÍTÓ ÉS KIVÁNCSI. És igen, lehet, hogy egy belső atombombára lelsz, lehet, hogy felrobbannak benned és körülötted dolgok, de figyelj, gondolj úgy rá, mint egy bányára, ahol a robbantás kell ahhoz, hogy az értékes ércet a felszínre hozzák. Pontosan ez van most!

Április utolsó napjaitól egy kicsit békén hagynak már a fentiek robbantásügyileg, inkább az lesz a kérdés, mit kezdesz a felszínre hozott értékkel. Viszont ha nem robbantottál, nem ástál valami mélyére, akkor itt most nem lesz kincs, nem lesz robbanásszerű haladás, a döntés a Tied hát!

Keress itt, hogy megtudd, Nálad mit tartogat ez az időszak: parvypatricia.com/kapcsolat

Életerő előadás vegán ebéddel április 27. Budapest, https://www.facebook.com/events/831561120512822/

(Kép: astronet.hu)

Bika hava- csúcs vagy zuhanás? (április 20- május 21.) Tovább
Szeretlek

Szeretlek

sziv.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nő és egy férfi, gyakran mondták egymásnak: szeretlek. Aztán egy napon a nő elgondolkodott, mi is ez a szó, mi ennek a tartalma? Merthogy időről időre meg kellett fogalmazni dolgokat a férfinak, amire vágyott, de nem kapta meg. És akkor a nő azon gondolkozott, most rosszul választottam, valamit még nem oldottam meg magamban, hogy ilyen férfit "dobott a gép"? Vagy rosszul kommunikál, nem fogalmazta meg korábban érthetően, mit szeretne? (Na merthogy azon már szerencsére túl volt, hogy azt várja, a férfi kitalálja a gondolatát, bizony-bizony a Zévek és a rutin, a tapasztalások párkapcsolati szinten megtették hatásukat.)

Mi a túró is ez a szeretlek dolog -tette fel magának a nő a kérdést, közben csóválva a fejét, a pasi biztos nem csinál ilyet, tuti nem agyal ezen. Fenének annyit analízálni, mondaná nagy bölcsen a férfi és talán van is benne valami, de ez a nő hajthatatlan volt és érteni akart valamit, amit nem értett. De hah, érteni egy érzelmet...vagy szétcincálni az ezt takaró szót...

A nő azt akarta, a férfi időnként babusgassa, ismerje el, legyen rá büszke és ezt mondja és mutassa is ki. Amikor a férfi kimondta, éreztette, örült, de nem volt hosszantartó, teljes öröm. Nem, itt a kutyuska most nem ott van elásva, hogy a nő meg az önbizalomhiány, mert tudom, már ezt akartad nagy okosan mondani. A kutyuska most ottan van, ahogy arra jött rá a nő, hogy nem érzi magát biztonságban a férfi mellett és hiába kapja meg folyamatosan szavakban az elismerést, ha tettek nem párosulnak mellé. Itt jött az ördögi kör, mert a nő egyre jobban forszírozta az elismerést, de azok csak szavakban történtek. Hiába mondta a férfinak, tettek és tettek is legyenek!.

És aztán nagyon egyszerű, ahol a szavak és tettek nincsenek összhangban az nem szeretés, az birtoklás, az vágy, esetleg szimpátia, talán még haverság is, összenevetés, de nem valódi összekapcsolódás. A nő olyat értett meg, amit igazából eddig is tudott...elméletileg...de most a gyakorlatban kapta, átélte, most tudta hát igazán. És a nő is tudta, első a felismerés, a gondolat, majd neki is lépni kell, hisz a tettek ugyanúgy rá is vonatkoznak.

www.parvypatricia.com

Szeretlek Tovább
Minden a Tied lehet!

Minden a Tied lehet!

tulipan.jpg

Ugye szeretnéd, hogy Tied legyen minden jó, minden, amire vágysz? Habzsi-dőzsi-tejbe vaj, meg effélék...jó lenne, mi? Aztán bekapcsol az agyad, azt mondja: de hát nem lehet minden a Tied, az eredményekért gürcölni kell, választanod kell, hogy ez vagy az, vagy karrier vagy gyerek, vagy magánélet vagy szakmai előmenetel....de figyelj, ez hülyeség. Besenyő Pista bácsi felsorolt egy rakat dolgot, ami a hülyeség kategórába esik (emlékeztek?), de ezt is soroljuk bátran oda. Az első kattanásom a vagy-vagy hülyeségét illetően edzősködés közben jött, amikor azt mondta a vendég, vagy csavarodik vagy kinyújtja a lábát, mire én mondtam: is-is. És ok, míg nem vagy annyira edzett, addig tényleg nehéz a kettőt egyszerre DE csak addig, míg nem vagy annyira edzett! És az agyadat is edzeni kell! Neki is meg kell tanítani, hogy az is-is igenis lehetséges. Meg kell neki tanítani, hogy figyi, ok, hogy eddig védtél ezzel a választanom kell dologgal (mert sok esetben ez áll a háttérben, ez a biztonságos), de most már épp itt az ideje ettől elszakadni. Vannak gondolataink, hitrendszereink, melyek jók voltak korábban, amik segítettek, de van, hogy már idejét múltak, sőt korlátozóak, na ez is lehet pont egy ilyen. Mert, ha azt érzed, valami nincs meg, amire vágysz, valamit el-visszafojtasz, korlátozod önmagad és a vágyaid, na akkor...na akkor gyere el thétára, dolgozunk a cuccon:)

www.parvypatricia.com

FB oldalam

 

 

Minden a Tied lehet! Tovább
Sűrűsödő energiák- asztrológiai helyzet áprilisban

Sűrűsödő energiák- asztrológiai helyzet áprilisban

aprilis.jpg

Óriási átalakulásban van a világ és vagyunk vele együtt mi is. Minél jobban tisztában vagyunk magunkkal, biztosak önmagunkban, annál rugalmasabban és könnyedébben állunk a helyzet elé. A változásban különösen érintettek az alább születettek:

1968 tavaszától- 1969 tavaszáig

1974 utolsó harmada

1975 nyara

1979 utolsó harmadától- 1981 év végéig

1990 első harmada, 1990 az év második fele

Természetesen változó, kit hogyan érint a változás, milyen mélységben és milyen életterületen. A közös benne, hogy hatalmas energia sűrűsödik össze, hogy kipréseljenek mindent belőlünk az adott életterületen. Nem könnyű helyzet, de ha valaki tudatosan él, sokkal inkább nevezném fárasztónak, ugyanakkor inspirálónak a helyzetet, mint megterhelőnek. Valami olyasmi hasonlattal élnék, amikor kapsz egy rakat munkát, de az nagyon klassz feladat, csupa izgalmas dolog van benne, viszont egy-egy helyzetben azt érzed, annyi a meló, hogy mindjárt megfulladsz. Egyik oldalon van tehát ez a prés, ez a fulladozás, de ha tudatos vagy, érezheted, hogy ez óriási emelkedést hozhat. Határtágítás, az fix. Eddig azt gondoltad ott van, aztán rájössz, a fenét, sokkal távolabb!

Képes az időszak teljes átalakulást hozni egy-egy területen, ahol kíméletlenül kikukáz mindent, ami nem visz előre, de valójában csak helyet csinál valami újnak. Ez az új olyan dolog, ami mindig is benned volt, csak most kerülhet felszínre, most jött el az idő. Ugyanakkor fontos megjegyeznem, történnek olyan változások a lelkünkben, akár személyiségünkben, amit most nem biztos, hogy érzékelni fogunk, lehet, hogy csak hónapokkal, évekkel később. Valami olyasmire gondolj, hogy eddig reagáltál x módon egy helyzetre, aztán megkapsz egy hasonlót hónapokkal később és észreveszed, már teljesen máshogy állsz hozzá.

Ha kiváncsi vagy, hogyan tudod jobban kezelni a helyzetet, a legjobbat kihozni belőle, itt találsz: parvypatricia@gmail.com

(Kép: ifiklub.hu)

Sűrűsödő energiák- asztrológiai helyzet áprilisban Tovább
Ébred a természetem- nőként tavasszal

Ébred a természetem- nőként tavasszal

20190323_075422.jpg

A hétvégén előkerült a miniszoknya, vettem új ruhát, fodrász, kozmetikus pipa, ablakot pucoltam, virágot ültettem- tagadhatatlanul tavasz van. Imádom ezt az érzést, ami ilyenkor elér, de most valahogy sokkal intenzívebb, más rétegek kerültek felszínre. Olyan rétegek, melyek mindig ott voltak, csak még meg kellett élnem helyzeteket, amik ehhez közel vittek. És ehhez van köze a szerelemnek.

Van köze egy férfinak, akinek hálával tartozom. Mert ha ő nincs, talán sose tanulom meg, milyen az, az életem főszereplőjévé válni. Ha ő nincs, lehet sose tudom meg milyen mély érzések lapulnak bennem és lehet sose tanulom meg, mit kezdjek a negatív érzésekkel, hogyan tudom azt a javamra fordítani. Ahhoz, hogy idén tavasszal most végre igazán felébredek téli álmomból, azt köszönhetem neki. Néha kell az, hogy lássunk mintát arra, mit szeretnénk, de néha arra is, hogy mit nem akarunk- erre is ő világított rá.

Átmentem egy mélységi változáson. Volt sok fájdalom, de rengeteg nevetés is. Átéltem milyen, mikor az erdő mélye csendes és havas a táj, voltam én is így vacogósan, csendben, magamat szemlélve. Átléptem egy határt, önmagam vélt határát, azt hittem ott van a korlát, de csak az elme illuzórikus képe volt. A határ mindig ott van, ahova akarod rakni- ezt már egyre jobban értem és érzem.

Előbújt hát belőlem a dédelgetett ősi nő. Tudás, bölcsesség, mindez mosollyal, kedveséggel. Együtt rezgem a természettel, csodálom a napfelkeltét és az én lelkem is így virrad. A szívem nyílt meg vagy a 2es csakra, fene tudja, de ahogy forgolódnak utánam a pasik, az egy halleluja!:)

Jó ébredezést Nektek is!

www.parvypatricia.com

 

Ébred a természetem- nőként tavasszal Tovább
Bátorság-e önmagunknak lenni?

Bátorság-e önmagunknak lenni?

Bátorság-e önmagunknak lenni? Ezt boncolgattuk egy thétás vendégemmel, aki jött hozzám kezelésre a minap. Szerintem igen -mondta- mert mi van, ha kiközösítenek?

bigstock-question-mark-51248065.jpg

A kezelés után gondolodtam el, hogy mennyi ember cselekedetét határozza meg az, hogy jófejnek tűnjön, ezáltal begyűjtsön egy kis figyelmet, szeretetet, közénk tartozol érzést. A tartozni valahova érzés biztonságot ad, lehet az egy család vagy bármilyen közösség, de a közösség védelmező ereje nagyobb, mint az egyéné. Logikus. Igen ám, de mi van akkor, ha ezért a védelemért nagy árat kell fizetnünk? Úgy is mondhatnám, hogy az illuzórikus szeretetért nagy árat fizetünk.

Vajon hányan nyomják el valódi énjük még most is, a XXI. század harsogó "Légy önmagad" óriásplakát és magazincímlap dömpingjében, csak azért, hogy biztonságban legyenek? Csak azért, nehogy megszólják, csak azért, hogy a mássága, ami lehet csak egy eltérő vélemény, nehogy konfliktust váltson ki.

Ok, félünk, ez rendben van. Félünk, hogy nem szeretnek, ha kitűnünk, ellentmondunk, máshogy cselekszünk, mint ahogy (el)várnák. De mi van közben lelkünk (személyiségünk) azon részével, amelynek azt mondjuk: na, akkor te most szépen elhúzol ide jó mélyre, ne is lássalak, tolok még rád egy két réteget, hogy tuti elő ne bukkanj. Melyik a nagyobb félelem, hogy ez egyszer majd mégis csak felszínre kerül, utat tör magának vagy az, hogy esetleg eltérőnek bélyegeznek minket?

Nem, nem tudom a válaszokat, én egy terapeuta vagyok, aki felteszi a kérdéseket és minden kliens más választ ad. Az már más kérdés, hogy én milyen választ adok a magam életében és hogy ez bátorság, lehet, nekem inkább a hullámvasútra felülni az.:) Részemről azt mondom, a félelem VALÓDI gyökerét kell megvizsgálni, mert valljuk be, az sem egy tuti fix biztonság, ha egy közösség tagjai vagyunk, ahol azt szajkózzuk, amit a többiek. A biztonság szerintem az önazonosságnál kezdődik és igen, van olyan, hogy ezt tanulni kell. Sokaknál van, de ez egyáltalán nem ciki. Szerintem sokkal inkább az a veszélyes, amikor valaki egész életében retteg: mi van, ha kiderül, hogy van egy rejtett részem, ami mást kíván, más akar lenni? És így a közösség alkotta biztonság máris egy Patyomkin-falu, egy illúzió. Egy kártyavár, amely bármikor összedőlhet.

Szóval Te hogy vagy ezzel?

www.parvypatricia.com

Bátorság-e önmagunknak lenni? Tovább
Kos hava- elindulás

Kos hava- elindulás

Hah, eljött a Kos hónap. Megmondom őszintén, én ezt nagyon szeretem és vártam is, várom minden évben. A Kos hónap kezdete ugyanis egybe esik a meteorológiai tavasz kezdetével. Megújulás, frissesség, zöld, természet, kinyílás, ezeket jelenti számomra és mivel a Kos a gyermeket is szimbolizálja, így jöhet az összes gyermeki kacaj és lelkesedés is.

kos.png

Március 20án, éjfélhez közel köszönt be tehát a Kos nevű jóbarát, pár órával később pedig rögtön jön egy telihold. Aki éjszakai bagoly, az 2.43kor lesheti az eget. Ez a telihold most a Te meg Én részt köti össze. Arra kérdez rá, van-e Én Te nélkül, vagy csak a másik függvényében definiáljuk magunkat, esetleg hasonlítgatjuk-e magunkat másokhoz. Érdemes egy kicsit jobban megvizsgálni magunk, megvizsgálni a "jó és rossz önzőség" közti különbséget és határt, észrevenni, ha a külvilág vagy a párunk tükröt tart felénk, tudatosítani, hogy bizony-bizony azok is mi vagyunk.

Ebben a hónapban érdemes megnéznünk, mit hagytunk magunk mögött, mit áldoztunk be, az valóban áldozat vagy teherletétel. Nézd meg, hogyan lágyultak merev határaid! Azok a merevségek, amely visszafogtak a változásban, fejlődésben. Jó, ha egy pillanatra elgondolkozol, határ, mi jut eszedbe? Szorít, fullaszt vagy érzed, hogy támaszt, biztonságot nyújt? Gondolj úgy rá, mint egy házra. Ha ez egy 30 nm-es kis lak, az bizony kényelmetlen lehet, alig van valaminek hely, beszorítva érezheted magadat. Na de egy 100 nm-es ház! Ott már van tér, s levegő és hopp, néz csak rá, mindkét háznak vannak falai, de mekkora a különbség! Szóval hogyan tekintesz magadra, lehetőségeidre, az egész életedre, tágas tér biztonságot adó falakkal vagy...?(nem is írom a másikat, szerintem voksuljunk erre az elsőre:))

Márpedig ha megvan a nagy ház, a tér, akkor itt bekapcsol újra a Te rész, amit fent írtam. Méghozzá úgy, ha együtt élsz vkivel 30nm-en, lehet hangulatos, elismerem, de megfojthatod a másikat. Nagyobb helyen a másiknak is van tere. Na és akkor mi van, ha az egészre úgy gondolsz, hogy mindenkinek jut tér és biztonságban van? Hmm, tetszik?

Ez a hónap igazából arról szól, hogy becsapod-e magad, vagy becsapnak téged, a másik oldalon pedig az emelkedés új alapokon áll. Akinek nincsenek tiszta alapjai, az kártyavárat épít. Ebben a hónapban pedig elhiszi, hogy a kártyavár stabil és soha nem dől össze, épp ezért nagyot csalódik, amikor mégis (és erre nem is kell sokat várni). Tiszta alapokkal viszont mindenkinek akkora háza lehet, amelyet akar, 30, 100nm, Univerzumnyi méret..rajtad áll! Hajrá, a Kos az elindulás!

www.parvypatricia.com

(Kép: bilderbeste.com)

Kos hava- elindulás Tovább