Minden, ami szívből jön

Halak hónap-asztrológiai sorok

2019. február 17. - LaCicca

Február 19-én, szinte pontosan 0 órakor, átúszik a Nap a Halak jegyébe. A hónap két fontos dominanciával kezdődik, az egyik a gondolatainkat, a másik az érzelmeinket vizsgálja és hogy ezeket minkét tudjuk harmóniába hozni. A Halak olyan jegy, amely nagyon figyel környezetére, sokszor szolgálja a körülötte lévőket. Egyik központi kérdése az áldozatiság, meddig áldozom fel magam, szorítom háttérbe magam vagy az én vágyaim is fontosak, képes vagyok élni aszerint? A Halak önzetlen és a hónap első napjai pont erre az önzetlenségre világítanak rá, de semmiképp nem áldozatként. Sokkal inkább a táplálás a hangsúlyos, ha egy víz hasonlatból indulok ki, a csermely táplálja a folyót, a folyó a tengert, a víz egyre nagyobbá válik. És így táplálhatod saját magad és saját példáddal táplálhatod a környezeted. Ennek útja pedig nem a feláldozom önmagam, hanem egységben kezeled önmagad, teljességben és azt elérve szolgálod a környezeted.

halak.gif

Elképzelhető, hogy a hónap elején olyan érzelmi helyzetbe kerülsz, aminél azt érzed, ez megfojt, nem tudod megélni az érzéseidet, satuba zártak, minden rideg és szigorú veled és körülötted. De nézheted másként és ez a szituáció megoldása! Merthogy a helyzet mutat valamit, tanítani akar és minél gyorsabban veszed észre és reagálsz rá pozitívan, annál könnyedébben éled meg. Ha satuban érzed magad, a megoldás nem a feszegetés, mert csak nagyobb fájdalommal jár. A megoldás az érzelmek átalakítása, ill. hogy milyen szinten fordulunk a másikhoz. A satu lehet, hogy nem bezárás, hanem csak egy pillanatnyi megállítás, egy kérdés: érdemes az energiádat, érzelmeidet, gondolataidat arra a helyzetre fókuszálni?

Érdemes azt is megvizsgálni, hol vagy szigorú önmagaddal, hol van az a pont, ahol bezárod saját magad pl. ilyen mondatokkal: ez nekem nem lehet, ez nagyon nehéz, sokat kell küzdeni érte stb. Ugye nem spanyol viasz a gondolat teremtő ereje? Mert amíg így gondolkodsz, addig tényleg nehéz lesz, nem lesz a tied, küzdelmes lesz...A hónap nagyon nagy tanítása: HOGYAN TEDD ÁRAMLÓVÁ A GÖRCSÖKET, A VÍZ HOGYAN MOSSA EL A BLOKKOKAT. Mert ez történik ebben a hónapban, ha engeded, a görcsök, blokkok elmosódnak, majd eltűnnek a vízben. Képzeld csak el, fekszel egy kád vízben és teljesen ellazulsz. Aztán, ha jön egy helyzet, egy komoly kihívás és nekifeszülsz, a helyzetet csak súlyosbítod, felnagyítod. Míg ha könnyedén állsz neki, lehet csak apróságnak tűnik. És a könnyedén, nem könnyelműség, egyszerűen csak megkönnyíted magadnak a helyzetet.

Ha további kérdésed van, itt megtalálsz: parvypatricia@gmail.com

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach, theta healing, asztrológia www.parvypatricia.com honlap fejlesztés alatt!

(Kép: duluthreader.com)

Hogy jön össze a csipkés bugyi a Vízöntő korral?

Vicces, hogy még teregetés közben is jön egy (asztrológiai) felismerés...szóval teregetek, és ott az a bugyi, a legfinomabb olasz márkák egyike, szuperszexi, elegáns....volt, merthogy így 6-7 év után már igencsak megadta magát az idő vasfogának. Ez a vasfogsor bekóstolt, ízlett neki, eszegette szép lassan. Röhögni fogtok, de ott álltam a kezemben ezzel a feketeneművel és komolyan gondolkodóba, ill. szomorkodóba estem. Merthogy én mennyire szeretem ezt a kis feketét, most akkor kidobjam? Nade hogy néz már ki, ezt most már nagyon gáz lenne felvenni. (hiába, a női élet nehéz pillanatai)

bugyi3.jpg

És akkor eszembe jutott, hogy Vízöntő korban élünk, legalább is annak a határán. Hogy ez mit jelent? Ahogy földrajzból tanultuk a földtörténeti, töriből pedig a történelmi korokat, úgy az asztrológiában is vannak korszakok. Itt viszont a jegyek "visszafelé" haladnak, azaz a Halak kor után köszönt ránk a Vízöntő és majd aztán a Bak. De ahogy nincs éles határ a történelmi korok között (vasárnap még ókor, hétfőn már középkor), úgy az asztróban sincs. Az átmenet idejét éljünk, ami több évtized, sőt! És hogy miként jön ez az egész az alsóneműhöz? A Vízöntő kor szól az újításról, kreativitásról, a technikáról, a kütyükről, szellemileg pedig a lazaság, könnyedség, elengedés tartozik ide. A Vízöntő ember épp azt tanítja, hogy miként legyél képes a könnyed elengedésre (nyilván azt elengedni, ami nem támogat) és így a Vízöntő kor is erre hívja fel a figyelmet. Ez nagyon nem a ragaszkodás ideje.

Ha megnézzük nagyszüleink bútorait: tömör fa. A mi bútoraink: lapraszerelt könnyen szállítható elemek. Nagymamánk téli csizmája: 20 év alatt kellett egyszer-kétszer sarkalltatni. A mi csizmánk: ha 3 szezont kibír, már ujjongunk! De ahelyett, hogy azon siránkoznánk, hogy bezzeg akkor minden mennyivel jobb volt, időtálló, inkább azt mondom, ez van most. Jó? Rossz? Van és kész. Biztos van benne jó, van benne rossz, ki mit ért ezen szavak alatt, szubjektív műfaj. VISZONT azon nem tudunk változtatni, hogy milyen korban élünk, tudtommal az időgépet még nem találták fel, szóval hozzuk ki a legjobbat ebből az egészből, ok?

És aztán kidobtam a kis feketét, mert hogy elengedés:)

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach

www.parvypatricia.com

Te hogy tartod magad? És mennyire tartod magad?

Mint edző, mint gerinctréner egyszerűen rááll a szemem azonnal, ha valakinek rossz a tartása. Tudjuk jól, ismerjük a rajzot is az ősembertől a XXI. század számítógép mögött görnyedő emberig, ez a világ, az ülőéletmód, kicsinálja a gerincünket. Mondhatnám, szerencsés vagyok, sportos családba születtem, 3 éves koromban már úsztam, tréner vagyok, sokat mozgok, rengeteget sétálok, de valóban szerencse ez? Ti is tudjátok, hogy ez tudatosság és oda figyelés. Ti is tudjátok, hogy a közhely, arra van időd, amire akarod, az igaz, minden más csak kifogás. Van, hogy ez a kifogás valami mély gyökerű történetből eredezik, tapasztaltam pl. kövérebb vezető beosztásúnál, hogy azt gondolta, minden vezető kövér, ergo a magas beosztását így tudja megtartani, ha kövér marad. Tapasztaltam olyat is, hogy valaki a társaság kedvéért, nehogy kiközösítsék, evett/ivott olyan dolgokat, amiről maga is tudta, ártalmas. Rengeteg hitrendszer a cselekedeteink mögött...

dsc_1452.jpg

A másik, amit a tartással kapcsolatba megemlítenék, és Te is tudod, minden mindennel összefügg. Csak nézd végig egy pillanatra, ha mondjuk a gép előtt pötyögve előreesik a vállad, fejedet még időnként előre is tolod, azzal a nyakadnak és a felső háti szakaszodnak intesz be. Nem csoda, ha egy idő után fáj ez a rész, járhatsz masszőrhöz, az tök jó, de a tartásodon Neked, tudatosan kell változtatnod. És még egy, nézd meg azt az embert, aki önbizalommal teli, tuti kihúzza magát. Ha pedig kihúzod magad, fizikai szinten jobb lesz a tartásod, az izmaid hallelujáznak, a mellkasod elég helyhez jut a légzéshez és a szíved se préseled össze. Ha kihúzod magad és a szíved kitágulhat, megélheted érzelmeid. Ha kihúzod magad és megfelelően áramlik be-és ki a levegő, felszabadulttá válsz. Ha a tartásod jó, azzal kifejezed, sokra tartom magam...tovább is van, mondjam még?:)

 

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach, theta healing, asztrológia, body ART, gerinctréning

További információk és bejelentkezés itt: www.parvypatricia.com

 

Boldogság, gyere haza!- avagy hogyan változtasd meg az életed

Volt egy rövid beszélgetésem egy ismerősömmel, és egy húzásával pillanatok alatt felbőszített. Azt éreztem abban a pillanatban, képtelen vagyok megtartani a szeretetet felé, amit érzek vele kapcsolatban, kibillent a nyugalmamból. Szörnyen éreztem magam, olyan volt, mint egy örvény, az indulat örvénye, amit képtelen vagyok kontrollálni, csak húz egyre lejjebb. Aztán ahogy ebben az indulatcunamiban mondtam tovább a magamét, ez jött ki a számon: az emberek sokszor félelemmel reagálnak arra, amit nem értenek, félelemmel és elutasítással. És ha ez most egy rajzfilm lenne, azt a képet látnátok, hogy a fejem fölött kigyullad a lámpa. Ebben a pillanatban elárasztott a nyugalom és megértettem, hát persze, nem érti, nem ismeri, amiről beszélek és fél. Fél, hogy majd megváltozik minden körülötte, nem a szokásos kényelmes helyzet lesz (még ha az rossz is). Hát persze, ő így reagál! És innentől a sértegetései a nagy indulatban már leperegtek rólam, olyan voltam mint Buddha, csak mosolyogtam és nyugodt voltam, mondjad csak, gondoltam magamban.

De egy pillanatra azért gondolkozzunk el, mert biztos volt már Neked is olyan, hogy elutasítottál valamit csupán azért, mert nem ismereted, mert azt gondoltad, hogy az új az félelmetes, tele van veszéllyel. Számos kliensemnél előjön ez, újdonság=ismeretlen=félelelem, és ekkor inkább nem is lépi meg, mert a félelem visszahúzza. Eredetileg azzal a naív mondattal akartam kezdeni az írásom, nem értem azokat, akik boldogtalanok, de nem változtatnak. Viszont ez nem igaz, nagyon is értem őket. Nagyon is megértem, hogy a félelem vissza tud húzni, viszont elfogadni már nem tudom, ha közben panaszkodik arról, hogy neki milyen nehéz. Azt gondolom, mindenkinek jön az életében lehetőség, mindegy, hogy mekkora csomaggal érkezünk ebbe az életbe, milyen körülmények közé, esély mindig adatik. Csak észre kell venni és élni vele....és igenis létezik arra módszer, hogy a félelmeknek hogyan mondjunk végleg búcsút.

boldogsag.jpg

Itt a mondás, segíts magadon és Isten is megsegít. A fentiek azt szeretnék, hogy boldog légy, de csak akkor tudnak segíteni, ha a segítséget befogadod, ha azt mondod, igen, megváltoztatom az életem, elindulok a boldog út felé.

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach, theta healing, asztrológia, body ART, gerinctréning

További információk és bejelentkezés itt: www.parvypatricia.com

 

Szeretlek! Ne csinálj hülyeséget! Majd én megmondom merre!

Ismeritek az érzést, amikor egy hozzátok közelálló valami nagy hülyeséget csinál és te hiába próbálod megvédeni? Ez lehet a gyereked, szerelmed, a jóbarát és az a működés, hogy engem nem érdekelnek mások, járják nyugodtan az útjukat, csináljanak azt és úgy, ahogy nekik jól esik, az itt csődöt mond. Lehet, hogy tapasztalatból tudod, hogy amit csinál rossz lesz, lehet, hogy csak érzed, teljesen mindegy is. A tudatosság bizonyos szintjén eljöhet a vívódás állapota, amikor pontosan tudod, egyrészt nem védheted meg, másrészt neki kell átélnie, megtapasztalnia, levonnia a megfelelő konzekvenciát. De mondjuk ki, ez azért nagyon szar tud lenni, mert bekapcsol a szeretet, bekapcsol a gondoskodás és bekapcsol még valami, az ego! Az emberi egot nagyon sokan szidják főleg spiri körökben, de azért nagyon sokat segít nekünk, ahogy a tudatos és a tudatalatti is kéz a kézben jár, egymást segíti.

utelagazas_0_9334da8d-fe8f-49fd-8733-fc4244f3729e_452x330.jpg

Vannak a bevált módok, nézd meg, miért zavar téged, hogy abba az irányba megy, miért érint téged rosszul, hogy belevág valami szerinted igazán balfék dologba, ez tényleg a gondoskodás és a szeretet, vagy olyan, amit te elkövettél és nagyon megbántál, annak emléke sejlik fel, esetleg irányítani akarod, megmondani neki, mi a jó, merre van az előre, esetleg ellened elkövetett árulásnak veszed, ha nem a te általad kijelölt irányt járja? Több ilyen esetet láttam már a theta healinges kezelések során és a válasz is mindig más volt. Ahány ember, annyiféle..., annyiféle hitrendszerrel, elképzeléssel, gondolatmenettel.

Én csak azért írok erről, mert magam is átmentem rajta, néha nagyon nehéz volt, hol bosszantó, hol szomorú, hol kimondottan fájdalmas. És tudom, hogy lehet rajta változtatni, ha Te is szeretnél, itt megtalálsz: parvypatricia@gmail.com

"Január a kedvenc hónapom"- mi van???

january.jpg

A fenti mondat tegnap hagyta el egy vendégem száját és mi többen álltunk körülötte értetlenkedve, január, hideg, hó? Noooormális vagy? Aztán annyit mondott: január így is úgy is van, 31 nap az életünkből, nem egyszerűbb, ha szeretem? Akkor is hideg van ha szeretem, akkor, is ha nem, melyik a jobb? És amikor majd február lesz, akkor az lesz a kedvenc hónapom, majd a március és így tovább. (És mielőtt azt gondolnád, hogy folyamatosan utazgat, mindig megtalálja az épp tökéletes hőmérsékletű helyet, nem, ezt itthonról, itthonra mondta.)

És halljátok, tök igaza volt, mindamellett, hogy elismerte, nem tudja minden napját ebben a szemléletben élni (és azt hiszem ez így teljesen rendjén van, emberek vagyunk, na!) nekem pedig be kell valljam nem fogja a véleményem megváltoztani abból a szembontból, hogy a tél mondjon le!:) (jó ok, lárvák megfagynak, mezőgazdaságnak kell, blabla). De ugye értitek a lényeget? A hozzáállás! A szemlélet! Az agyi beállítódás!

Aztán poénkodva megkérdeztem tőle, mit szól a The Cure számához, Friday I'm in love, mi van a többi nappal? Merthogy valahogy arra szocializáltak minket, hogy a hétfőt pl. kimondottan utáljuk, lsd. Blue Monday (a legdepisebb nap, ami január 3. hétfője), aztán a köztes napokat valahogy kibírjuk, míg el nem jön a TGIF (Thanks God It's Friday) a végre péntek nap, szombaton egyértelműen Saturday night fever, aztán a vasárnap már szomorú, hisz mindjárt itt a hétfő. Na erre már én mondom, hogy na ne!

Sose volt hétfőundorom, na de miért nem? Mert azzal foglalkozom, amit tiszta szívből szeretek. A héten könnyes is lett a tekintetem, mikor egy kliensem olyanokat mondogatott, hogy ilyen fiatalon mennyi mindent elértem és hogy milyen szerencsés vagyok, azzal foglalkozom, amit szeretek. De nem, ez nem szerencse. Ez önbecsülés, munka, fókusz, elszántság. És higyjétek el, többször volt, hogy meginogtam, hogy azt éreztem feladom, aztán valami a mélyből jött, valami hit, meggyőződés, hogy ez az utam, ezt kell csinálnom, még ha épp ott abban a pillanatban épp bele is pistulok. Úgy fogtam fel, hogy ezek erős kérdőjelek fentről és én nem a pontot, hanem a felkiáltójelet választottam és nagyon élvezem (januárban is:)))

Szóval, ajánlom kipróbálásra a vendégem életfilozófiáját és szívből remélem megtalálod azt a hivatást, amitől azt érzed, minden nap csodás, alkothatsz, értéket teremthetsz, hogy a szíved dobban, ahogy tevékenykedsz.

Ha ebben (vagy másban) tudok segíteni, ide írj: parvypatricia@gmail.com, a honlapom épp megújul.

Vízöntő hava-szerencse&átalakulás

vizonto.jpg

A Vízöntő hava január 20-án kopogtat és február 18-áig marad és azt kell mondjam, szebben nem is látogathatna el hozzánk. Az időszak a kis és nagy szerencse bolygójának együttállásával indul, ami egyénenként eltér, kinél hogy jelentkezik, mely életterületen, na de ha belegondolsz kis és nagy szerencse bolygója együtt kéz a kézben, azért az elég tuti...ráadásul ez a találka csak november második felében történik meg újra, érdemes hát kihasználni, elsősorban szerelmi és pénzügyi téren, ill. mindenkinek azon az életterületen, ahol ez a két planéta összeér. Arról nem beszélve, hogy ennek a két cuki bolygónak találkozásában picit távolabbról, de kedvező fényszögben oda köszön a tettek, az akarat, a cselekvés bolygója, azaz most tenni is tudsz a szerencsédért. Mire vársz tehát? Cselekedj! Nagyon szuper állások ezek!

Tudjátok mondtam, hogy tavasszal lesz valami igazán izgi cucc és az izgit kezeld úgy, hogy óriási változásokat hozó, de végletesen. Merthogy fennálló rendszerek, struktúrák változhatnak, a Te életedben is, de nagyban is, országosan és globálisan egyaránt! A helyzet az, hogy márciusig kapunk időt a fentiektől, hogy változzunk, utána, ha nem alakultunk át, akkor be leszünk zárva, satu effekt jön és aki akkor jön rá, hogy változtatni akarna, annak ott épp ez már késő bánat...de nyugi, lesz alaklom rá később, viszont azt el kell mondanom, hogy aki márciusban eszmél, annak ez az eszmélés várhatóan egy hatalmas (bocs, ezt nem mondom szépen) szóval hatalmas seggberúgásként érkezik. Megvárhatod a pofont, de miért tennéd? Azért írok most erről hosszasabban már nem először, hogy ezt megelőzd. Azt Neked kell érezned, hogy miben kell változnod, lehet, hogy nem azt, amit csinálsz, hanem ahogy teszed, gondold végig. Gondold végig, hol húzod meg a határaid, meddig mehetsz el, mire vagy képes, mit tartasz kinn, mit engedsz be? Biztos hogy ez úgy van, mint régen? Amit régen gondoltál erről, az ma is igaz? Január utolsó napjai tökéletes ezt átgondolni és azt kell mondjam, hatalmas felszabadítást hozhat minden ráeszmélés. Ha tudok valamiben segíteni, ide írj most: parvypatricia@gmail.com, a honlapom épp megújul:)

(Kép: wiki.startlap.hu)

Nők a háttérben és onnan hogyan előre?

A nagy Golden Globe és Oscar őrületben felfedeztem egy filmet Glenn Close-szal, ami egy magát a férje és a családja kedvéért feladó feleség történetét meséli el, a nő tehetséges író volt, de ezt teljes mértékben háttérbe szorította, hogy a férje karrierjét egyengesse. A férfi végül irodalmi Nobel-díjat kap, úgy hogy a könyveket nagyobb részben a feleség írta.

Amellett, hogy a film egyben zseniális, egyben pedig elszomorító is, azon kezdtem gondolkozni, hogy a Nobel-díjasok között hány nő van, a felső vezetők között mennyi nő...ugyanakkor tudjuk jól, hogy legalább egy évtizede több nő vesz részt a felsőoktatásban.

lelegzet1.jpg

3 théta healing kezelésem volt az utóbbi időszakban, ami pont ezt a témát feszegette, 30-as nők, akik mind küzdenek a vezetéssel, a tudásuk bőven megvan hozzá, de valami tudatalatt visszafogta őket. Korlátozva érezték magukat a párjuk vagy környezetük, családjuk által. Sikerült olyan hitrendszereket kiásni ezeknél a nőknél: "a nő tartozik a férfinak", " a jó nő a tökéletességet sugározza", "házasággal törik meg a szabadság", " ha irányító vagyok elárulnak, veszélybe kerülök", "titkolnom kell a képességeim, "csak átlagosnak lenni a biztonságos". Értitek? Tudatalatt az van, hogy csak átlagosként lehetek biztonságban, miért akarna így bárki kitűnni, esetleg különleges lenni? Ezek a hitrendszerek olyan béklyók voltak ezeknek a nőknek, amik visszafogták őket a boldog, teljes életben, a tudásuk kamatoztatásában, a felszabadult létezésben és a bőséges anyagiak megteremtésében.

Hány és hány generáció cipelte ezeket a terheket és tette ránk is már itt a XXI. században? És mi XXI. századi nők szabadon szeretnénk élni, de valami a múltból visszahúz...lehet, hogy tudatosan nem is tudjuk, pontosan mi az.

Hiszek abban, hogy a terhek letehetők, hogy nem kell anyáink/apáink béklyójával élnünk. Mindenki jön valahonnan, valamilyen nehézségű csomaggal, a kérdés csak az, akarsz-e változtatni?

Hiszek a világmegváltásban, de az egyénektől indulva. Teszel magadért, az kisugárzik kicsiny környezetedre és az egyre nagyobb hatósugarú lesz.

Keress meg, ha szeretnél változtatni! parvypatricia@gmail.com

(Kép: 24.hu)

Honlapom megújulásának története, avagy mindenre KÉPes vagy, amit el tudsz KÉPzelni

A történet alapja a théta healing tanárom mondata, amely hála annak a jó istennek, szépen beégett: mindenre KÉPes vagy, amit el tudsz KÉPzelni. Igaz ez a pozitívra, de a negatívra egyaránt, apró és nagy dolgokra is, márpedig ha így van, miért ne használnánk valami szuperjóra?

screenshot_20190118-073353_chrome.jpg

Tudjátok, csinálom az asztrológiát, mondok okosakat másoknak, segítek rálátni, akár más szemszögből nézni a helyzetet és ezt megteszem magammal is. Alapvető dolog és életünket formálja, ha képesek vagyunk a lehetőséget látni a rosszban, megváltoztatni a fókuszt. Na de tudom, ez nem megy villámszerűen, nekem is tanulás. A mai napig van olyan, hogy történik valami rossz és összetojom magam, akkor ez most hogy lesz ezek után? Hogy fogom megoldani? Elszomorodom, letörök bili füleként....DE aztán valamit valahonnan előhúzok, mondjuk úgy, hogy egy mélységi erőt, tanultakat az ösztönössel kombinálva. Évek munkája, hogy ezt már meg tudom csinálni, olyan környezetből jövök, ahonnan ezt hallottam folyamatosan "nem tudunk mit csinálni", "szörnyű, nagyon nehéz", "nem fog sikerülni, úgyse megy". Tudatosan dacoltam ezekkel a mondatokkal, mert a személyiségem nagyon nem tudta elfogadni az ilyen kijelentéseket, mégis a tudatalattimban ezek rögzültek és gátoltak. Olykor-olykor még ma is felsejlenek, de már fülön csípem őket és azt mondom nekik, na akkor nektek szépen alo mars, köszi, hogy itt voltatok, szolgáltatok, de most már megyek nélkületek tovább.

Tudtam belső érzések alapján és ebben az asztró nagyon is megerősített, meg kell újulnom, nem feltétlen abban, amit csinálok, hanem ahogy csinálom. És akkor itt jön az, hogy évekig (akár évtizedekig) működsz valahogy és akkor érzed (vagy mondják), hogy ez így pajti, már nem visz előre, sőt, még az is lehet, hogy visszahúz. Na ilyenkor azért el tud jönni egy scheiße, fuck you és a többi életérzés, olyanok, hogy de miért kell változtatnom, miért nem jó így, miért épp nekem kell változtatni...na jó, egy kicsit játszottam én is a szegény gyereket, akitől elvették a játékát, viszont ez a FELnőttek színtere, nem a FÉLnőtteké... (mindamellett, hogy a gyermeki kacaj maradjon meg örökké!)

Amikor túllendültem azon, hogy most akkor milyen szar is nekem, azt mondtam, na jó, akkor húzzunk bele, lehet, hogy a pénz most épp nem áll tonnányi mennyiségben rendelkezésre, na de mit tudnék csinálni és hogyan, amihez nem kell egy rakat pénz, de mondjuk ott a tudásom. Megkérdeztem egy üzleti világban nagyon jártas személyt, mit ajánl ahhoz, hogy több ügyfelem legyen és ő nagyon kedvesen azt mondta, hogy biza ez a honlap, amim van most egy kalap kaki, tök elavult, ezzel nem lehet nagy cégeket, embereket megkeresni. És abban igazat adtam neki, ha a minőségre törekszem, akkor a minőséget, mint kűlcsínt is meg kell teremtenem. Majd megkérdeztem honlap készítőket, olyan árakat mondtak, hogy csuhajja, sőt még barátok is azt mondták, igen, azt csak ennyiből lehet, valóságtól elrugaszkodottak az elképzeléseim. (Na de mi a valóság? Az, amit te hiszel!) És nem hagytam magam, arról nem beszélve, nem volt ennyi pénzem egy honlapra. Azt kattogott a fejemben végig -bárki bármit is mondott-, hogy működni fog a barter és mindenki jól jár. Amikor meghallottam a giga összegeket honlapkészítésre, összetörtem, aztán egy óra múlva már fogtam magam, írtam úgy 50 ismerősnek, tud-e valaki barterban szakembert. És IGEN!! Egy csodás embert találtam, nagyon profi! Lesz új honlapom, lesz logóm, ami nagyon régi vágyam. Izgatott vagyok és ha most ránézel a honlapomra: parvypatricia.com láthatod, hogy something cool is coming soon és igen, valami igazán ultrafaszacsodáspöpecszárnyaló jön, valami nagyon cool:))

 

Carpe Diem légy 2 napja nálam

Ismerjük a bárgyú viccet, hogyan teremtette az Isten a legyet? Légy! Na de hogy a januári mínuszokban miként teremti, az nagy kérdés, már-már csoda, igenis csoda! Most mondjátok, hogy csodák nem léteznek, egy nagy frászkarikát (bármi is legyen a frászkarika, amit a nagyszüleimtől tanultam el). Ez a kicsi legyecske azért úgy gondolta, hogy januárban mégiscsak húzós kinn lenni szabadban, cidri van, vacognak szárnyai és úgy azért igencsak kellemetlen lehet repkedni, masszívan átérzem a problémát. Szóval a kicsike pár napja úgy gondolta, hogy beköltözik hozzám, boldogítani fog engem dó-ré-mi-fá-szó-lá-ti-dó típusú zümmögéssel. Meg kell mondani, ez egy win-win szitu (gondolhatta a légy), mert ő melegre lel, engem meg boldogít, szóval nekem is jó. Mondjuk egy picit tévedett, bár elismerem a jó szándék vezérelte, de fura mód (tudom), valahogy nem rajongok a légyzümmögésért a fülemtől 2,3cm-nyire, amikor a kanapén épp olvasnék. Na de mondom magamban, humánus leszek, vagyis állatbarát, tanulom az elfogadást, ő is Isten teremtménye (lsd. az első sort), nem bántom, zümmögjön hát. Aztán próbáltam kiengedni, de ismerjük el, szegény párának sehol nem volt biztosított a túlélése, nagyon megszívta ezt a januári kalandot. Nem volt hajlandó kiszállni, maradt benn, várva, hogy a Kaszás meglátogassa (legyeknél is a kaszás jön? lekaszálja a szárnyát?).

A történet vége min. Blikk címlapra kívánkozik: Halott legyet találtak egy budapesti fürdőkádban!

20190111_212130.jpg

De mielőtt meghalt, látnunk kell, ez egy igazi Carpe Diem légy volt, élt a mának, pontosabban annak a két mának, amit társaságomban elzümmögött. Utolsó perceit még a bakancslistán szereplő "öntsünk fel a garatra a zuhanyból jövő vízzel" megélésére fordította. Először lágyan megtanulmányozta a emberi (azaz én) hámsejtjeimet, konstatálta, hogy jó a tusfürdőm (naná, magamnak csinálom, tök bio), fincsi a víz is, és akkor egy komoly kortyot tolt belőle, ami biza szárnyacskájára fröccsent és innentől kamikáze léggyé vált zuhanórepülésben. Alájahullott, bele a nedves közegbe, oszt finito, vége, THE END. (Remélem nyári légyként születik újjá, mert télen légynek lenni...valljuk be a poor-ul járás tipikus esete.)

www.parvypatricia.com