Minden, ami szívből jön

Mérleg hava (09.23- 10.23.)- a megújulás, gyökeres változás második felvonása

Mérleg hava (09.23- 10.23.)- a megújulás, gyökeres változás második felvonása

merleg.jpg

Szeptember 23. 9óra 53perc és Nap beszambázik a Mérleg jegyébe. Egy hónapon át vendégeskedik itt, úgy, hogy ereje egyre jobban csökken, túl vagyunk már az őszi nap-éj egyenlőségen. A Nap visszavesz erejéből, mert a rávilágító hatást már kifejtette, most annak az ideje jön el, hogy miként reagálunk azokra, amik napvilágra kerültek. Ezt a folyamatot erősíti Mr. Szaturnusz, aki egy elég kemény csávó, azt kell mondjam, eléggé oda tud csapni. De nem a fizikális erejével csap oda, hanem a korlátokkal, ésszel; a tudás a fegyvere és az a bölcsesség, amit az idők során összeszedett. Na jó, akkor ez mégis mi a fenét jelent? Az van, hogy 2019-2020-as nagy átalakulásban megvolt az első felvonás, sokak élete fordult fel vagy épp meg a tavasz során. Nyáron jött egy pici pihi, de 22én késő délutántól beindul az újabb felvonás. Nagyon nem mindegy, hogy a tavaszi dolgokat hogyan összegezted, milyen válaszokat adtál az akkor felmerülő kérdésekre. Azt mondom, hogy bátraké a szerencse és ha tavasszal bátor voltál...

...mert lehet, hogy tavasszal olyan döntéseket kellett meghoznod, amikbe egy kissé belepistultál, lehet, hogy ezt el is húztad a nyári időszakra, mert olyan nehéz volt, de ha ezt lezártad, akkor Neked a következő felvonás sokkal könnyebb lesz. A folyamat október 6-tól erősödik, amikor a Plútó is beindul, épp egy nappal az előadásom után, amire még jelentkezhetsz! A folyamat csúcsa pedig év vége, 2020 eleje lesz, ami egy igen eseménydús időszaknak ígérkezik.

Mondok egy példát erre a mostani időszkra: idén tavasszal oda álltál a szekrény elé, azt mondtad, na jó, akkor megszabadulok néhány régi holmitól. Aztán jöttek a gondolatok, ó, de ezt a ruhát mennyire szerettem, ebben voltam, amikor...beindulnak az érzelmek, de aztán rájössz, hogy már  nem stílusod, hogy már régóta fel se vetted. És aztán vége, kiszortírozod. Nyáron lehet, hogy a ruhák mögötti kis porcicákat dobtad ki, kitisztítottad a szekrényt. Ha így csináltad, akkor most ősszel lehet, hogy még észreveszel valami koszt a szekrényben, de attól már gyorsan és könnyedén megszabadulsz. Nyugi, nemsoká jön, hogy veszel új ruhákat és az is lehet, hogy ezek teljesen mások lesznek, mint a korábbiak. Érted a hasonlatot? Tisztulás, átalakulás, gyökeres változás. Régi sérelmek begyógyítása, régóta hordozott karma oldása, unos-untalan járt körök magunk mögött hagyása, erről szól ez a periódus. És ha jól csinálod, nemcsak mint Főnix madár újulsz meg, hanem felszabadulsz rengeteg minden alól, teljesen más, megújult pályára teheted az életed. Nem mondom, hogy könnyű időszak, mert sokat követel tőlünk, viszont hihetetlen sokat is ad, erre gondolj, ha épp valami kihívással találod magad szembe! Írj, ha kérdésed van, ha szeretnél egyéni kérdéseidre választ kapni.

Párvy Patrícia, életvezetési tanácsadó

www.parvypatricia.com

(Kép: 123RF.com)

Mérleg hava (09.23- 10.23.)- a megújulás, gyökeres változás második felvonása Tovább
Gyakori kérdések és tévhitek az asztrológiával kapcsolatban

Gyakori kérdések és tévhitek az asztrológiával kapcsolatban

a-horoscope.jpg

Az asztrológia úgy 15 éve van jelen az életemben. Először, még a 20as éveim elején az érdekelt, ki is vagyok én, merre tartok, izgalmasnak találtam ezeket a dolgokat, karma, bolygók, fényszögek. Egy olyan asztrológusra leltem, akinél aztán nem sokkal később elkezdtem tanulni. Ahogy teltek a spirál füzetek, úgy telt a fejem is mindenféle okosággal. Aztán -és ennek már 7 éve- megszereztem az asztrológiai diplomám. Az asztró, ahogy én hívom, sokat adott, de miközben egyre többet tudtam, úgy láttam rá, ez egy hatalmas óceán. Évről évre többet tudok, de sose ismerem meg az egészet. Viszont ez egyáltalán nem kedvetlenített el, épphogy motivációra leltem, hisz mindig van új, mindig van valami érdekes, különleges. Lehet, hogy két ember ugyanazon a napon, ugyanabban az órában és percben született, mégse lesznek ugyanolyanok, hát nem izgi? Nekem akkor is az volt és most is az. Az asztrológia első körben önismeret, aztán a környezetünk feltérképezése. Számomra lenyűgöző az, hogy mennyifélék vagyunk, különbözőképp nyilvánulunk meg ugyanabban a szituációban, de ami a legcsodálatosabb, hogy mennyit tudunk fejlődni. És akkor el is érkeztünk az első tévhithez:

1. Az asztrológia, a születési képlet determinál.

Erre van egy sokat emlegetett példám, mert ezt a kérdést már baromi sokszor megkaptam. Szóval, azt mondom, hogy a születési képlet egy pont egy négyzetben, de az, hogy Te meddig mész el a négyzet sarkai között, vagy maradsz abban a pontban, az már Tőled függ. Szóval van egy keret, de tágítható és akkor itt jön a másik gyakran emlegetett példám: lehet, hogy baromi rosszul rajzolsz, festesz, sose lesz belőled Picasso, de mondjuk ha elmész egy rajztanfolyamra, fejlődhetsz. Érted? Ezeket a döntéseket Te hozod meg. A képletből persze kiolvasható, érdekel-e a rajz, van-e érzéked hozzá vagy sem, de a cselekvés rajtad múlik.

2. Az asztrológus=jós.

Nem. Ahogy mondtam az önismeretből kell kiindulni, az asztrológia egy kaland, egy felfedező túra, saját magad felfedezése. Én mindig helyzeteket vázolok az illető elé, lehetőségeket és veszélyeket, van, hogy a veszély elkerülhető egy másfajta viselkedéssel. Vagy a veszély csökkenthető. Mondok egy nagyon egyszerű példát, ha sokat eszel cukros, zsíros dolgokat, elég nagy a valószínűsége, hogy elhízol. Vagy ha nem mozogsz eleget. De persze vannak különböző alkatok, valaki könnyebben hízik, valaki kevésbé, de attól még abban szerintem egyet érthetünk, hogy az egészségtelen életmód senkinek sem tesz jót.

3. Az életkor előrehaladtával az aszcendens lesz a meghatározó.

Na ez mindközül a kedvencem. Egyszer gyanítom valaki leírta és onnan terjedt. Az aszcendens az illető testalkatára utal, ill. mindenki számára látható személyiségjegyekre. Például egy Ikrek aszcendensű ember (ha nincs erre ellenkezőleg ható fényszög, valamint bolygó), akkor hosszú végtagjai, ujjai vannak és vékonyabb teste, ami sporttal könnyen izmosodik, szálkásodik. Ezek az emberek szeretnek beszélni, olvasni. De ezek nagyon általános dolgok, mert ahogy írtam fenn, van még egy rakat bolygó és fényszög, ami ezt tudja befolyásolni.

4. Mérleg vagyok, akkor mondd már meg milyen vagyok!

Kedvencem no.2. Egy Mérleg jegynek van egy csomó tulajdonsága, amit megtanulunk az asztró könyvből, vagy akár csak meglessük a neten, de ennél egy ember, akár Mérleg jegyű, akár nem, sokkal bonyolultabb. Mondom még egyszer, bolygók és fényszögek, ja, meg még vannak ún. házak, amik meg az életterületeket jelölik. Nagyon nem mindegy, hogy melyik életterületen melyik bolygó csücsül. Baromi komplex az egész, ugye most már kezded kapizsgálni?

5. Félek elmenni asztrológushoz, mert mi van, ha valami rosszat mond.

Ok, mi az, hogy rossz? Mi van akkor, ha úgy nézed, mint ahogy a 2-es pontban írtam. Ha valamit meg tudsz előzni? Mi van, ha erre úgy tekintesz, mint egy szűrővizsgálatra, elmész, megnézed minden ok-e, vagy ha valami kiderül, akkor mi a teendő. Vagy megvárod, hogy mondjuk egy betegség elhatalmasodjon és aztán azon már sokkal nehezebb segíteni. Mondom még egyszer, az asztrológia egy mankó, út a jobb megismeréshez és a lehető legjobb válaszokhoz, amik segítenek Téged.

6. Ú, hát nekem aztán biztos valami nagyon szar képletem van, mert annyi bajom van.

Na ez tipikus, nincs olyan, hogy "szar képlet". Van olyan, ami egy kés a vajban utat mutat, van, ahol meg sok kihívást. És figyeltél? Nem azt írtam, hogy nehézség, hanem kihívás. Mert az egész arról is szól, hogy a helyzeteket hogyan vizsgálod. Például az Egyetemen az egyik asztrótanának volt ez egyik legdurvább asztró állása, ami létezik. Nem viccelek, simán bele lehet halni, de becsavarodni minimum. De ez a pasi talált egy utat, a kiutat, azt, hogy másként szemlélje a dolgokat. Tanulta magát, aztán tanított másokat. Egy látszólag nehéz állás rengeteg fejlődési lehetőséget hordoz magában, kiemelkedési lehetőséget. A híres, sikeres, gazdag emberek képlete nem igazán a kés a vajban típusúak. A kés a vajban-nál könnyedén ellustulnak az emberek, jaaa, ez is megvan, az is, hát jól van-valahogy így, elszáll a motiváció, a törekvés. Persze ez is általánosítás, de az esetek nagy százalékában így van.

Na figyelj, tudnék még írni, de csináljuk azt, hogyha van kérdésed, inkább írj Te: parvypatricia/kapcsolat

Párvy Patrícia, életveteési tanácsadó

www.parvypatricia.com

 

Gyakori kérdések és tévhitek az asztrológiával kapcsolatban Tovább
Egér és szöcskekaland feat. Bigyó felügyelő

Egér és szöcskekaland feat. Bigyó felügyelő

Soha nem gondoltam volna, hogy kimondom: egérírtót szeretnék. Ráadásul kétszer, ma másodszorra életem során, de nagyon remélem, hogy utoljára. Jöjjenek hát a részletek:

Bajban ismerszik meg a jóbarát alapon, éles szituban derül fény állatbarát-e a vega. Hát nem. Vannak kivételek, szúnyog, poloska (na jó, ezeket szerintem senki nem csípi, már ha a szúnyog csípi...bocs) és tegnap bebizonyosodott vannak még a sorban. Naszóval, este van, este van, Kiki lehet, hogy nyugalomban, meg én is lennék, neki kezdenék egy filmnek, kényelembe helyezem magam a kanapén, aztán valami a vállam körül. Hmm, mondom tán hallucinálok, hisz nincs ott semmi. Jó, folytatom a kényelembe helyezkedést, de a vállamnál megint valami. Hű, mondom, csak nem a közgazdasági láthatatlan kéz, na de mit keresne az itt? Fele se tréfa, jobban meg kell vizsgálni ezt a simító-csiklandozó akármi helyzetet. Tekintetemmel közelebb merészkedek a helyzet origójához, maaaaajd....majd úgy pattanok fel a kanapéról, hogy Inspector Gadget, azaz Bigyó felügyelő is megirigyelné. Go-go Gadget, azaz Patrísa!

ispector_gadget2.gif

Ok, szóval egy szöcske. Egy szöcske merészelte birizgálni egy Oroszlán szülött vállát. Hej, igazán bátor szöcske....hangzana ez így nagyképűen, de igazából, hogy egy 172 cm magas kifejlett Homo Sapiens mi francért rémül meg egy 6,2 cm-es zöld ízeltlábútól...? Hagyjuk, tudom, gáz, de itt megdőlt az állatbarátság, lesöpörtem az egyedet és megtoroltam a vállbasztatást. (Nem részletezem, de sejtetés gyanánt...XV. század, felségárulással vádolják a helyi egyedet, lehurcolják a várbörtönbe és ott előkerülnek eszközök, melyek nem a komfortérzetét kívánják növelni-na röviden ennyi, hogy el tudd képzelni.)

Aztán, gondoltam, hah, megszabadultam a gonosz vadállattól, jöhet a film, amikor különös neszre leszek figyelmes. Na akkor egy kicsit dühös leszek, és ha nem vagyok úrinő, azt kiáltom: faszé' nem hagynak má' filmezni?! Jó, elhagyom a már kissé bemelegített kanapét, hogy megvizsgáljam a nesz forrását. Persze semmi. Klassz, mondom, vissza kanapé, film, nesz újra, idegbaj level 26 (30as skálán). Villany felkapcs., figyel, figyel, nagyon figyel, háttérből hallom a Cápa film zenéjét.....

egy E-G-É-R.

Nem, nem Jerry. Az egér egyáltalán nem olyan cuki életben, mint a rajzfilmben, sürgősen felejtsd el! Ok, állatbarátságnak most már tényleg annyi, macskát meg nem veszek, tudatosul bennem a homo sapiensi állatgyilkoló agresszió. 2 éve volt már egér, tudtam, hogy a kis genyó mire bukik, konkrétan dobozra, az olló szárára (nem vicc, azt is megrágta) és sajnos túl jó volt az ízlése, az egyik NON plus ruhámra. NON plus ruhából akart almot a kicsinyeinek, a kis fashionmouse!

Lényeg, hogy az iccakát valahogy átvészeltem, majd következő nap elmentem szépen a kertészeti boltba és kimondtam a bűvös mondatot: egérírtót szeretnék. Adtak, fizettem, jöttem. Egérítót terítettem. Egy egér sem marad élve, hisz az ellenséggel le kell számolni, lásd a feliratot, na így valahogy (ez van a dobozon):

20190904_115533_1.jpg

Ez ugye jó végszó volt?:)

Párvy Patrícia, életvezetési tanácsadó és jelen esetben állatgyilkoló

www.parvypatricia.com

 

Egér és szöcskekaland feat. Bigyó felügyelő Tovább
Amikor elkapja Patríciát a gépszíj a konyhában

Amikor elkapja Patríciát a gépszíj a konyhában

Mondjuk úgy, hogy van, amikor elkap a gépszíj. A konyhában. Igen, tudom, hogy nincs is a konyhában gépszíj, de ezen ne akadj már fenn rögtön az elején. Szóval, ez a dolog azért is említendő, mert a főzőlapot gyakrabban használom krémkészítésre, mint effektív főzésre, ennek alapvetően két oka van: 1. sok nyers cuccot tolok, azt meg ugye nem kő főzni 2. néha iszonyat lusta tudok lenni, de akkor meg élvezem ezt a lustizást. Ja és 3., bocs, elszámoltam magam, a Vega helyem olyan jókat csinál, ezért sincs akkora késztetés.

Anno összeráncolt szemöldökkel hallgattam a nőket munkából haza jövet a metrón, akik mint kötelező program mondták fel, hogy mit főznek este. Ettől a kötelező dologtól ment el az étvágyam (és akkor máris lehet fejtegetni a ritka főzésem hátterében meghúzódó spiripszicho és egyéb okokat). Rá kellett jönnöm, hogy vagy szerelemből főzök (és az sem utolsó, ha a szerelmemnek) vagy maradnak a fenti pontok. Mostanában viszont rámjött valami, biztos valami Uránusz hatás, az olyan megbökdösős bolygó, pláne ha a Marsot csikizi, mert akkor cselekvésre ösztönöz, de izibe'. Jó, tagadhatatlanul asztrológus is vagyok és a bolygóhatást feltétlen figyelembe kell venni konyhai alkotásoknál is! Még jó hogy!

Naszóval gyártottam cukkini fasírtot, recept szigorúan titkos természetesen, ez teljesen vegán lett. Ilyen lett a kis bambino, ill. bambini, mert többesszám:

20190831_140316.jpg

A baj mindig azzal van, hogy meg kell várni, hogy kihűljön, és az egy csomóóóóóó időőőő, de itt szerencsére ez gyorsan ment és lehetett nyamnyogni hamar. Jó cucc lett, azt kell mondjam.

Aztán gépszíj style csapó 2-nél pedig jött a stíriai metélt. Itt azért kell tennem egy kis kitérőt, mondjuk úgy, magyarázatot, amivel hát izé, fokozom a kreativitásom. Merthogy, cukrot nem használok, de mondjuk van itthon stívia. Ok, ez pipa. Liszt, nos az mindig teljes kiőrlésű nálam, de ennek megfelelően a kicsi metéltek egy tengerparti nyaralás után hazaérkezve bőrszínnel rendelkeztek. Sebaj, az íz a lényeg! Tejföl. Hát az nincs itthon. Jön a lustaság faktor, nem megyek ezért én el sehova külön. Joghurt, vega esetben növényi joghurt? Miért ne? Az állaga tök olyan, mint a tejfölnek. Ok, akkor kever, kutyul, kinyújt, kifőz, kigőz...kigőzölöm már a plafont (meg az arcomat, kozmetika vs. sütés bajnoka), aztán még egy adag keverés, már csatatér a konyha, na de aztán be a sütőbe, fél óra és hamm!

20190831_170036.jpg

A képből tökéletesen látszik, hogy a tengerparti nyaralás esetén ez egy erős keleti nap volt, jobbról érkezett a kis metélthuszárokra, ott egy picit több naptej kellett volna a vállukra. Sebaj, aloe van itthon dögivel! És aztán eljön a kóstolás ideje, amikor rájövök, hogy ha ennyi tejföl kell a cuccba, akkor nem annyira jó ötlet joghurttal helyettesíteni, hacsak nem a savanykás ízvilág a cél. Viszont a stívia azért dob rajta valamennyit (meg k. jó idea volt beledobni egy kis bourbon vaníliát) és csak azt veszem észre, hogy csak eszem, eszem...végül is egész jó, morfondírozok magamban. Majd eljutok a következtetésig, lehet, hogy tudok sütni. Megy ez! Szív küldi Nektek, jó étvágyat!

Párvy Patrícia, életvezetési tanácsadó, jelen esetben sütőnagymester

www.parvypatricia.com

 

 

Amikor elkapja Patríciát a gépszíj a konyhában Tovább
Szűz hava (08.23-09.23.)- Változások mélyítésének előszele

Szűz hava (08.23-09.23.)- Változások mélyítésének előszele

virgoimage.jpg

Az első és legfontosabb, hogy ez az ősz nem olyan lesz, mint a korábbiak. 2019 őszére emlékezni fogsz, ahogy a teljes év nagyon meghatározó. Igen, tudom, ez az év volt, hogy fájdalmat hozott, volt, hogy veszteséget és abban a pillanatban, amikor azt kívántad volna leginkább, állítsátok meg a világot, ki akarok szállni, akkor sovány vigasz, hogy ez csak az emberi ego szempontjából veszteség. Közhely tudom, hogy a dolgoktól eltávolodva térben és időben máshogy láthatunk rá, pláne, ha egy-két hónap, év elteltével rájövünk miért is történt az a dolog, amibe abban a pillanatba kissé belepusztultunk. Mindennek megvan a magyarázata, mégha akkor épp nem is értjük az egészet és azt gondoljunk az Isten, az Univerzum, vagy akárki csak szórakozik velünk.

A Szűz hava agusztus 23. délben kacsint be, de fontos egy pár nappal előrébb ugranom, 15e késő estére. Ekkor fordult direktbe a Jupiter, ami egy "nagyon szeretünk bolygó". Merthogy szerencsét hoz, bőséget, felnagyít és megsokszoroz dolgokat. Márpedig, ha jót talál és azt szorozza be jó sokkal...na értitek már, hogy miért szeretem Mr. Jupitert?:) Nekünk viszont az a feladatunk, hogy megcsináljuk ezt a jót, hogy amikor belép és azt mondja helló, akkor szépen el tudja végezni a munkáját. Mert bizony a rosszat is fel tudja nagyítani, de azt ugye nagyon nem akarjuk... Hogy kinek mit nagyít fel, melyik életterületen történik a bővülés, gazdagodás, az egyéni képlettől függ, ezt bármikor meg tudom nézni Neked. És egy fontos gondolat még Jupiter ügyben, itt most ezen állások mellett azt üzeni Neked, erősítsd a hited, ami nem feltétlen vallásos hit, főképp a magadba vetett hit és, hogy a legjobb úton módon történnek a dolgok, a legjobb időben. Még akkor is, ha azt mondod most, na persze.

Azzal párhuzamosan, hogy a Jupiter beköszönt, az Uránusz most egy kissé visszahúzódik. Valahogy úgy képzeld, mint amikor Te elmész szabira, elérhető vagy, de azért nem olyan intenzíven, mint a hétköznapokban. Így tesz az Uránusz is, kevésbé intenzíven lesz jelen, valamit a háttérben készít elő.

És egy másik dolog is érik a háttérben, de már egyre jobban látható. Emlékeztek, többször írtam, hogy 2019-2020 milyen meghatározó, alapvető változások történnek, új rend jön létre, akár egyéni, akár családi, közösségi, akár országos vagy globális szinten. Mély változások, egy gyökér kiszedése és egy új fa ültetése, egy régi ház ledózerolása és egy új építése. Az, hogy milyen fát ültetsz, milyen házat építesz, kizárólag Rajtad múlik. Rajtad múlik, hogy mit engedsz el és milyen újat építesz. A mélységi változás első köre tavasz volt, már ott sokan tapasztalhattatok komoly dolgokat, erős változásokat. Majd jött a nyár, ahol egy picit visszahúzódott a dolog, vagy inkább úgy mondanám, a mélyben érlelődött. Mint egy vulkán, amely a mélyben dolgozik, azt szabad szemmel nem látjuk, csak amikor kitör. Most ősszel jön a második forduló. Azoknak, akik nyáron helyretették a tavaszi változásokat, azoknak ez már sokkal könnyebb lesz, új, pozitív helyzeteket teremt. Aki még a tavaszi körben "ragadt", akár a fájdalommal, nehézséggel, annak ez az időszak még nem lesz épp trallallalla.

Ezt így elolvasva lehet, hogy rémisztő, akár fel is teszed a kérdést, mi jöhet még? De inkább azt nézd meg, feldolgoztad a korábbi eseményeket? Van még ott valami? Hogy tudod lezárni és új fejezetet nyitni? Ezek a fő kérdések! Egy új kapu, új lehetőségek és bizony, azt kell mondjam, sokunknak az ősz egy új életetet hoz el. És ebben bizony rengeteg jó is lesz, csak engedd, hogy kinyíljon a kapu!

Párvy Patrícia, életvezetési tanácsadó

www.parvypatricia.com

(Kép: cassandrajoanbutler.com)

Szűz hava (08.23-09.23.)- Változások mélyítésének előszele Tovább
A gödör alján és onnan fel- avagy válaszd önmagad!

A gödör alján és onnan fel- avagy válaszd önmagad!

kiut_a_godorbol.jpg

Gyerekként megálmodtam egy csodaszép jövőt, klassz munkát, álomszép családot és persze az, hogy gödör, hogy nehézség, mégcsak meg se fordult a fejemben. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy minden szépen magától, gördülékenyen alakul, de aztán az elképzelésekkel ellentétben jött egy-két bukkanó, jött olyan fájdalom, amit legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Több ilyen nehéz helyzet volt az életemben, amikor úgy éreztem itt a vége, feladom, aztán valahogy, mélyről összekapartam valami utolsó utáni energiamorzsát, felálltam és újrakezdtem. A legutóbbi ilyen mélyzuhanás idején elgondolkodtam, Adynak tényleg igaza volt: „nekünk Mohács kell” és ezek szerint nekem is? Mohács, úgy mint nagy-nagy veszteség, fájdalom. Valóban meg kell élnem a legvacakabb állapotot, a legalját, hogy aztán kiemelkedjek, vagy hogy egyáltalán értékelni tudjam a jót?

Van egy kedvenc mondatom, egy rádiós műsorban hallottam: ha elérted a gödör alját, hagyd abba az ásást. Milyen bölcs, de azt láttam, hogy időnként a gödörben még mindig csak kapartam, még mindig nem hagytam abba azt a bizonyos ásást. Nem értettem, miért csinálom ezt, vakartam a fejem, most akkor én szeretek szenvedni? Hát hülye vagyok én? Ki szeret szenvedni? Megbolondult az Európa Kiadó együttes is azzal a sorral: „milyen jó ez a szenvedés, milyen felemelő az egész”. Egy szerzetes a középkorban tuti elhitte, hogy az élet gürcölés, kínlódás, meg 100 mea culpa havonta, na de majd a Mennyországban, ott majd minden szuper lesz!

Az egészben számomra az volt a legborzasztóbb, hogy egyszerre láttam magam kívülről és belülről. Kívülről egy okos nő, aki persze mindent átlát, a legjobban cselekszik, belül meg hajtott valami ösztönlény, aki időnként homlokegyenest mást csinált, mint az okos, megfontolt én. Kicsit skizo állapot, volt, hogy be is csavarodtam ettől. De mindenképp meg akartam érteni a működésem, hogy miért teszek magam ellen. Aztán arra jutottam, hogy mélyen belül nem hiszem, hogy megérdemlem a jót. Na ez, egy baromi nehéz felismerés, kemény kimondani. Mert a reklám is azt sulykolja „mert megérdemlem”, aztán én mégse? Mert rosszabb lennék, mint a többi ember, aki nem érdemel nagy szeletet a bőség tortájából? Picit elméláztam az otthoni dolgokon és ha nagyon mélyre ástam, azt láttam, se anyám, se apám nem boldog, honnan is tanultam volna meg ennek a titkát? Honnan is tanultam volna meg, hogy a boldogság lehet ugyanúgy alap, mint a napfény s a levegő? Honnan tanultam volna a bőségről, amikor mi egy családi ebéden is büszkén mondtuk a nem használt evőeszközre, ezt megspóroltuk! Mert a háborút átvészelő nagyszüleim folyamatosan csak spóroltak és hiába születtem én már sok évtizeddel később, ez az egész mélyen belém égett. Nem, nem csak a szemen színét örököltem nagypapámtól és anyutól, egy csomó olyan hitrendszert is, ami sok mindenben gátolt. Egy ideig csak éltem ösztönösen, úgy ahogy láttam, úgy ahogy tanították, aztán, amikor belenéztem egy-két elakadásomba, rájöttem, hogy hű basszus, ez is tőlük jön!

Aztán az is járt a fejemben, hogy pozitív, bőségtudattal rendelkező magyarnak lenni is kihívás sokszor, elég csak a Himnusz soraira gondolni, nos nem egy lelkesítő szöveg és dallam. A panaszkodás és a melankólia amolyan nemzeti sport, a napokban is hallottam két nagymamát beszélgetni az unokák nyári szünetéről. És ez volt ez első mondat, „jó, jó, de mindjárt vége”. Jaj, gondoltam, nem lehetett volna várni ezzel legalább a harmadik mondatig?

Csináltam egy önvizsgálatot: tudtam és éreztem magamról, hogy nagyon erős vagyok, hogy sok mindent kibírok és aztán, mint valami rajzfilmben a villanykörte felgyulladt a fejem fölött. Aha, mondtam magamban, kibírok? Miért kell bármit is kibírni, lehet, hogy azt gondolom, a sok szenvedés, nehézség leküzdésével válok erőssé? Hogy ez mekkora egy csapda! Mert ha tegyük fel, erőssé akarok válni, akkor az van bennem, ehhez kell egy adag nehézség, megkapom, szívok, szenvedek, megoldom, nagyon erős leszek és így tovább. Ördögi kör a javából!

Aztán gondoltam egy merészet és azon kezdtem el filózni, mi lenne, ha megváltoztatnám az eddigi működésem. Mi lenne, ha letenném azokat a negatív cuccokat, amiket mondjuk úgy, örököltem? Nem mondom, hogy egyik napról a másikra ment, vidám füttyszó kíséretében. Mert milyen az, hogy járod az utad, 20-30-40-50, ki akárhány éve és valami alapmentalitást kéne megváltoztatni. Mintha a fát gyökerestül csavarnák ki. Nekem nagyon fájt, még ha tudtam is, jó az irány.

Itt jött az, hogy magamat választom, itt jött az, hogy megértettem, mit jelent ez már nemcsak a szavak szintjén. Itt jött az, hogy tudtam levegőt venni, tudtam nemet mondani, tudtam a jó önzőséggel élni. Gyakorlom nap, mint nap. Kicsit olyan, mintha új szokásokat alakítanék ki, nem dobtam el mindent egyszerre, nem is akartam. Csak szépen nyesegettem, csiszoltam magam. Vannak még mélypontok, vannak hullámvölgyek és könnyek, de most már sokkal erősebb a tisztább lélegzet, a felszabadultság. Számomra ez az önértékelés, itt és így érkezett meg az életembe.

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach, életvezetési tanácsadó

www.parvypatricia.com

 

 

A gödör alján és onnan fel- avagy válaszd önmagad! Tovább
Oroszlán hónap- A világ a Nap körül (07.23-08.23.)

Oroszlán hónap- A világ a Nap körül (07.23-08.23.)

oroszlan.jpg

Van az a mondás, hogy minden szentnek maga felé nyúlik a keze. Na igen, a szent jobb. Én meg Oroszlán vagyok, elfogult a hónapommal kapcsolatban, nyilván most hivatalból azt kell írnom, mágikus lesz a hónap. Na most, az Oroszlánnak köztudottan nagy a szíve (jó, hát néha magát kicsit jobban szereti, mint a többieket, ééééés?), de tényleg az Oroszlán a szeretet, szerelem, szív képviselője. Az Oroszlán jegyhez tartozik a Nap, épp ezért jó ha tudod, az Oroszlánok nagy többsége napelemmel működik, napos időben sokkal jobban érzik magukat. És ha már Nap, egyes Oroszlánok a heliocentrikus világ szószólói, mely szerint a Nap körül forognak a bolygók. Ezt ugye tudjuk a suliból, de egyes Oroszlánok úgy gondolják, ha a Nap körül a bolygók, akkor körülöttük a világ, avagy a többi ember. Hogy éééén? Természetesen én nem így gondolom:) Abszolút nem szeretek a középpontban lenni, á dehogy! (Vagy mégis?:))

Ja hogy akartok valamit a hónapról is tudni, hogy mégis mi a fittyfiritty? Nos, felkeltek velem július 23. 4.52kor Budapesten, amikor beköszönt az Oroszlán hónap? Hogy neeeem? Nem értem. Hisz "hajnalban még a nap is más".

Igazából a jelentősebb fordulatok a hónap második felétől indulnak, addig még van egy pici pihi, felkészülés, töltődés. A hónap vége felé a Jupiter direktbe fordul, hogy ez mégis mi a fenét jelent, ez csak afféle asztrómókusi tüptürüpp, hogy szédítsünk benneteket a szakszavakkal. A lényeg, hogy augusztus 16-tól, amikor a Jupiter azt mondja, elindulok utamra, onnantól sokkal kedvezőbben, intezívebben lesz képes kibontakozni a szerencse, a bőség. De ez nemcsak anyagi bőség, hanem szellemi és sok élmény, ami utazáson keresztül áramolhat be, akár egy idegen hely, akár szellemi utazás. De végül is összefügghet a kettő... Fontos még azt is megnézni, hogy kinek melyik életterületére esik ez a Jupiteri állás, mert az is még sokat mond.

És amikor a Jupiter elindul előre, az Uránusz meg olyat csinál, mint a ló, akinél meghúzták a kantárt, hööö. Megáll, aztán megfordul, visszabandukol. Tényleg bandukol, mert nem egy gyors bolygó. Azt szeretné elérni ezzel a kis Uránuszka, hogy gondoljuk már végig, milyen változást is szeretnénk az életünkben? És ha voltak eddig változásra utaló jelek, belementünk vagy ellenálltunk? Miért is? Kicsit az irányt szeretné pontosítani a bolygó, hogy merre haladunk és arra kér minket, ha ezt az irányt meghatároztunk, most már legyünk eltökéltek, mert akkor biza segít majd egy csomót. Viszont ha még visszamászunk a régi dolgokba, dagonyázunk régi sérelmekben, vagy akár bizonytalankodunk, akkor egyszerűen képtelen mellénk állni. Csak azt fogjuk érezni, valaki bánt. Szóval, légy eltökélt, határozott, hogy merre, a hogyant nem feltétlenül kell tudnod, hagyj meg valamit az Univerzumnak is:) A lényeg, hogy már ne menj vissza, ne akard a régi életed, ha ott valami nem stimmelt, mert ha azt választod, azok a nehézségek, súlyok, terhek hatalmasra nőnek majd idővel, aminek idegrendszered láthatja első körben a kárát.

Ok, szóval írtam itt sok fontosat, ezek most tényleg baromi fontos dolgok. De ha szeretnéd tudni, hogy Nálad miként, ha picit elakadtál és kell egy löket, itt megtalálsz.

Párvy Patrícia

Oroszlán hónap- A világ a Nap körül (07.23-08.23.) Tovább
A vihar előtti csend- Asztrológiai előrejelzés Rák hava (06.21- 07.22.)

A vihar előtti csend- Asztrológiai előrejelzés Rák hava (06.21- 07.22.)

rak_jegy.jpg

A leghosszabb nappalon köszönt ránk a Rák hava. Afféle vihar előtti csend időszaka ez. Felkészülés, a tavaszi időszak lecsengése, tapasztalatok összegzése annak érdekében, hogy megerősítsen, melyik irányba menj tovább. Igazából legbelül az irányt eddig is tudtad, csak valahogy nem volt meg a kellő erőd, elszántságod, valami, amiről tudtad, hogy visszahúz, még volt annyira fontos számodra, hogy megengedd neki a visszahúzást. Kivárás van, csend, de várod, hogy jöjjön a vihar, várod, hogy szétvesse az idejétmúlt dolgokat, hogy felszabadulj. Tudod, írtam, 2019-2020 különleges ilyen szempontból, a gyökeres változás 2 éve. Hogy kinek melyik életterülete változik, ez egyéni, de olyan dolog, ami elkerülhetetlen. És valahol legbelül Te kérted, hogy így legyen. Mert valamiből eleged volt már, valami megérett a változásra, de néha csak fohászkodtál, történjen már valami, pont azért, mert azt se tudtad, hogyan fogj hozzá, honnan vedd az erőt. És az erő ebben a kivárásos időszakban észrevétlen megérkezik, mintha egy égi infúzió mindenféle hasznos tápanyaga töltené fel a sejtjeid. Hát így valahogy:)

Ebben a hónapban összegezd még a korábbi csalódásaid, nézd meg, Te hol voltál benne vétkes, nem láttad mondjuk tisztán, vagy visszakaptál valami olyat, amikor hát hogy is mondjam, nem túl szépen viselkedtél...Nézd meg, hogy ezt morálisan meghaladtad-e már, ill. hogy élvezed a valóságot, ahelyett, hogy folyton gyártanál egy vágyképet, de jó lenne, ha ez lenne alapon. És persze, tervezz, de legyen a fejedben, a jövőt a jelenben építed. Viszont ha a jelenben folyamatosan csak vágyakozol egy későbbi dologra, akkor észre se veszed, hogy lehet, már itt van valami jó, ami akár ennek a jövőbeli dolognak az előszobája. Építkezés, sok kicsi ad egy nagyot, vagy más képpel leírva, sok tégla kell a házépítéshez és minden téglának megvan a szerepe, ami nélkül nem lenne az a ház olyan.

Egyéni konzultációra itt tudsz jelentkezni: parvypatricia.com/kapcsolat

(Kép: ekspesas.co.uk)

 

 

A vihar előtti csend- Asztrológiai előrejelzés Rák hava (06.21- 07.22.) Tovább
Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.)

Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.)

ikrek.jpg

Ahogy az asztró állásokat bámultam és néztem, mit is írjak Nektek, egy kérdés jutott eszembe: hogyan hozd ki a legtöbbet az Ikrek hónapból? Vagy azt is mondhatnám, hogyan hozd ki a legtöbbet magadból ebből a hónapban. Merthogy az Ikrek kétpólusú, kettőt akar, két dolgot csinál egyszerre (vagy még többet), van benne sok mozgás, leginkább légiesség. És akkor az jutott eszembe, ha az Ikrek a légiességről szól, legyen a hónap mottója a felszabadultság. Na akkor lessük csak meg, hogyan érheted ezt el:

Ez a hónap sokkal visszafogottabb, mint az elmúlt időszak ultrabrutál, pörgős, pisilni sincs időm napjai, hetei. A 2019-2020-ra kiterjedő mélyreható változás időszakának pihenő fázisa. Nem valószínű, hogy a látványos cselekedeteidet ebben az időszakban hajtod végre, azok inkább a tavasz elejére-lözepére estek. Levegővétel, átgondolás, tudatosítás-ez jöhet most. Gondold végig, lehet, hogy egy-egy helyzetre már máshogy reagálsz, mint akár 2-3 hónapja. Máshogy gondolod és ezért máshogy is állsz hozzá, sokkal rugalmasabban. Könnyedén elérhet az érzés: mi a túrót görcsöltem én ezen ennyit, hisz ezt sokkal lazábban is lehet. És ez a lazább attitűd természetesnek hat, pedig nem sokkal ezelőtt még milyen távolinak tűnt! De ez egy olyan dolog, ami mindig is megvolt benned, csak kellett idő, tapasztalás, hogy felszínre tudd hozni. Szóval örülj neki és máris itt a fent említett felszabadultság!:)

Figyelj oda a testedre is, mozogj, mozogj, mozogj! A felszabadultságot a tested olajozott működése is hozza, az ókori okosokat tudom idézni: ép testben ép lélek. Jöhetnek kreatív gondolatok a hónapban, de lehet, hogy most sok felé van a figyelmed, viszont mind a megvalósításhoz, mind a fókuszáltsághoz kell az, hogy a határaidat máshogy definiáld. Ahogy tornázol, mondjuk nyújtasz, egy idő után sokkal lejjebb/ előrébb tudsz jönni. Megváltozik a tested határa, a fizikai határ. És megváltozik a szellemi-lelki határ is azzal, hogy másképp, rugalmasabban tudsz reagálni történésekre. Valahogy úgy tudnám leírni az időszakot: tágulás, nagyobb tér, kiterjedés. Jobban észreveheted a lehetőségeid, már nem gondolkodsz szűk keretek között, megengeded magadnak a "jé, ez is van és így is lehet" felismerést!

Az Ikrek hónap második felében, tehát már júniusban, ez a felszabadulás érezhetővé válhat az érzelemek területén, az otthonodban vagy minden olyannál, ami számodra az otthonosság érzetét adja. A felszabadultság érzetét még nagyban segítik a légzőgyakorlatok, ill. ha mered felvállalni, kimondani a gondolataid, érzéseid (akár otthon, akár máshol).

Ez a hónap tehát sok munka után pici megpihenés, hogy aztán újra belendülhessenek a dolgok. De ha az eddigi akadályokat jól vetted, akkor a következő etapot már egészen más szellemiségben éled meg. Hátterben "a gép forog", Te pedig mint alkotó, pihenj!

Ha kérdésed van: parvypatricia.com/kapcsolat

(Kép: maxinfo.hu)

 

Ikrek hava-"A gép forog, az alkotó pihen." (05.21- 06.21.) Tovább
Klímaváltozás asztrológiai szemmel

Klímaváltozás asztrológiai szemmel

fold.jpg

Jónéhány éve felmerült a klímaváltozás kérdése, különböző hangsúlyokkal, különböző érdekcsoportok szemszögéből. Az utóbbi időszakban erősödött meg az ún. Extinction Rebellion (Lázadás a kihalás ellen) mozgalom, ami mára már Magyarországot is elérte. A napokban azt kérdezte egy barátom, vajon mi látszik ebből asztrológiailag? Nos, a válaszom, hogy egyértelműen látszanak dolgok, de a végkifejletet nem tudom megmondani, mert az asztrológia mindig meghagyja a szabad akaratot. Azaz, hogy mit cselekszünk, hogyan reagálunk.

Két hónapja indult el markánsabban az a folyamat, ami a természet, a termőföld, az időjárás átalakulását jelzi. De hangsúlyozom, ez egy folyamat, ami most asztrológiailag látszik az az egyértelmű jel: történik. És ezzel a történikkel már nem tudunk mit csinálni, csak a válaszainkban válogathatunk. Ez a markáns jelzés 7 évig tart, ebben a 7 évben bizonyos dolgok teljesen megváltoznak. Ami biztos, valami újhoz kell hozzászoknunk, alkalmazkodnunk a túlélés érdekében és bizony a gondolkodásunkon sem árt ezen változtani. Ez az állás a merevséget is fel kívánja lazítani, amikor megszokásból, tradícióból valamilyen mondatot csak oda dobunk, vagy megszokott módon viselkedünk. És igen, a tradíció maga és a társadalmi (meg)szokások is változhatnak, frissülhetnek, új gondolatok, új tézisek törhetnek elő. Minél merevebb gondolkodású valaki, annál nehezebb lesz neki. Ebben a helyzetben, aki nem rugalmas, az krízisen mehet át. Fel kell lazítanunk korábbi szokásainkat is, de ennek mindenképp előszobája a gondolataink rugalmassá tétele. Vagy inkább úgy mondom, légy befogadó az újra, a másra, az eltérőre. A rugalmasság most az életbenmaradás feltétele.

És hogy miért most erősödtek meg a mozgalmak klímaváltozás ügyben? Korábbi postjaimban már olvashattatok róla, hogy 2019-2020 időszaka rendszerek változását hozhatja el. Ebben benne vannak a kormányok, igazságszolgáltatás, társadalmi rend kérdése. Elég ha Magyarországra, vagy épp a brexitre gondolunk. Ebben a 2 évben nagyon erőteljes mély változás zajlik a fent említett területeken, de alapvetően a rend területén. Viszont az ilyen kérdésekben általában van ellenállás, a régi rend hívei feszülnek ellen és ennek csatározását követhetjük nyomon. A régi rend hívei az átalakulást veszteségként, halálélményként élhetik meg. De ez ugyanúgy megjelenik a személyes életünkben, minél inkább ragaszkodunk ahhoz, aminek már vége, annál jobban fáj, amikor megy. Mert megy. Viszont újra hangsúlyozom, a válaszaink, a reakciónk mi válogatjuk meg. Tudnunk kell, hogy a régi távozásával mindig jön egy új. Ha tiszta úton járunk, ez az új milliószor gyümölcsözőbb lesz a korábbinál, aki pedig más utat választ, nos annak nem lesz könnyű és akkor egész finoman fogalmaztam.

A klímaváltozással kapcsolatos tüntetések betagozódnak a régi rend megváltozásába. Új válaszokat akarunk-mondják, hathatós cselekedeket és azonnal! Az új rendbe ugyanis nem fér bele a sumákolás, a csúsztatás, a halogatás. Lesznek ugyan, akik csitítgatnak minket vagy a tüntetőket, hogy ez nem is akkora nagy dolog, ill. hogy ezt nem így kell megoldani, de nem fogják tudni visszafojtani őket, mert az új felülkerekedik a régin. A módszerekről persze lehet beszélni hosszasan, de az biztos, ahogy eddig csináltuk, az már nem működik tovább. Ez az egész kérdés már itt van személyes életünkben. Észrevetted például, hogy a májusi orgona évek óta már áprilisban virágzik? Hogy a nyárfa szöszös kis virága június helyett már áprilisban ellepte az utcákat? Érzékelted, hogy pénteken 29 fok, szombaton 18? Egyre jobban bekúszik saját, személyes életünkbe a kérdés. Te hogyan reagálsz? Mit teszel?

Párvy Patrícia, Body&Mind Coach (Életvezetési tanácsadó)

www.parvypatricia.com

(Kép: elte.hu)

Klímaváltozás asztrológiai szemmel Tovább